Psyllium Husks Poeder Biologisch

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Psyllium Husks Poeder Biologisch? Kijk hier verder…
Waardering:
100% of 100
Vanaf € 4,83
Op voorraad
SKU
46390-conf
+ -

Wat is Psyllium?

Psyllium of psyllium vezels is een product dat bestaat uit de zaadhuiden van de zaden van de plantensoort Plantago ovata. Deze plant is een eenjarige plant uit de weegbreefamilie en het komt van nature voor op de Canarische eilanden, Zuidoost-Spanje, Noord-Afrika en het Midden-Oosten. De zaadhuiden worden verwerkt tot psyllium poeder en psyllium husk vezels. Maar je kunt er ook poeder van maken. 

Van Vlozaad tot Psyllium Husks Poeder

Na het oogsten worden de Psyllium zaden berwerkt tot vezels en deze vervolgens tot poeder:

  • De zaden worden schoongemaakt.
  • De schoongemaakte Psylliumzaden gaan vervolgens in een pers waar ze worden gekneusd en gebroken. De schil (de psyllium husk) komt hiermee los van de pit.
  • De psyllium husks en de pitten worden dan van elkaar gescheiden.
  • De psyllium husk vezels worden nog eens gezuiverd.
  • Tenslotte worden de vezels vermalen tot psyllium poeder.

Waarom psyllium husks poeder in plaats van vezels?

Psyllium wordt als een goede en natuurlijke bevorderaar van de stoelgang gebruikt. Het product kan namelijk tien tot vijftig maal zijn eigen gewicht aan water aan zich binden, wat tot een volumetoename in de darmen leidt. Dit proces zorgt ervoor dat de ontlasting weer op gang wordt gebracht en goed werkt. Daarnaast kan de psylliumvezel de groei van darmvriendelijke darmbacteriën in de dikke darm bevorderen.

Als het gaat om voedingswaardes zijn de psyllium vezels en het psyllium poeder gelijkwaardig. Ook de eigenschap dat ze veel vocht kunnen opnemen verschilt niet van elkaar. Waarom bestaan dan de twee uitvoeringen?

Fijnere structuur van het vezelpoeder

Dat heeft te maken met de structuur. Het vlozaad poeder is namelijk veel fijner van structuur en is daarom beter geschikt om te verwerken in voeding.

Aanbevolen gebruik van psyllium vezelpoeder

Het aanbevolen gebruik van vlozaad poeder is 3 tot 5 gram vezels of poeder, een tot tweemaal per dag met een glas water innemen. Daarnaast is het goed om voldoende water te blijven drinken.

Het zuiverste vlozaad poeder op de markt

Bij ons kun je psyllium husk poeder kopen met een zuiverheid van meer dan 99%. Dit betekent dat er alleen maar psylliumvezels in ons product zitten en dat we geen additieven gebruiken. Daarmee is het de zuiverste psyllium husk poeder die je kunt vinden.

Waar kan ik biologisch psyllium husks poeder kopen?

Gemakkelijk biologisch psyllium husks poeder kopen doe je natuurlijk bij Naturaplaza. In onze webshop kun je biologisch psyllium husks poeder bestellen in handige consumenten verpakkingen of in iets grotere hoeveelheden van meestal 1 kg. Meld je aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele biologisch psyllium husks poeder aanbieding meer.

Psyllium Husks Poeder Biologisch van premium kwaliteit

Dit is een biologisch gecertificeerd product van premium kwaliteit. Je weet dankzij dit certificaat, dat wat je koopt, tot stand is gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

Het BIO keurmerk staat voor 100% gecontroleerd biologisch en betrouwbaar. Deze ingrediënten zijn dus gegarandeerd vrij van allerlei toevoegingen als suikers, vetten en voldoen aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen.

De door ons geselecteerde biologisch psyllium husks poeder komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

Psyllium Husks Poeder Biologisch van het merk Holyflavours

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

Bekijk alle producten van Holyflavours

Is Psyllium Husks Poeder Biologisch toch niet wat je zocht? Neem dan een kijkje op de merkenpagina van Holyflavours, waar je alle producten van dit merk op een rij ziet.

Meer informatie over dit product?

Heb je een vraag over Psyllium Husks Poeder Biologisch? Stel hem dan op de tab "Produktvragen" hierboven op deze produktpagina, of neem contact op met onze verkoop afdeling. Wij helpen je graag verder.

 
Copyright © 2022 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.