Psyllium Husk Vezels Biologisch

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Psyllium Husk Vezels Biologisch? Kijk hier verder…
Waardering:
100% of 100
Vanaf € 4,68
Op voorraad
SKU
41350-conf
+ -

Oorsprong en terminologie van Psyllium

Psylliumvezel of Psyllium Husk is afkomstig van de zaden van de Plantago Ovata plant. De plant komt oorspronkelijk uit Noord-Afrika, India, Pakistan en Afghanistan. Psyllium wordt ook wel Vlozaad genoemd. Vlozaadvezels of Psyllium husks zijn de hulzen van de zaden. Ze zitten vol onverteerbare vezels en daarom zijn ze zo populair bij mens en dier, wanneer er sprake is van obstipatie.

Verwerking tot Psyllium Husk vezels

Na het oogsten worden de Psyllium zaadjes verwerkt tot vezels.

 • De zaden worden schoongemaakt.
 • De schoongemaakte Psylliumzaden gaan vervolgens in een pers waar ze worden gekneusd en gebroken. De schil (de psyllium husk) komt hiermee los van de pit.
 • De psyllium husks en de pitten worden dan van elkaar gescheiden.
 • De psyllium husk vezels worden dan nog eens gezuiverd en tenslotte verpakt.

Eigenschappen van Psyllium Husk Vezels

De belangrijkste eigenschap van de psylliumvezel is zijn zwelkracht. Die is maar liefst 66 maal zijn eigen gewicht. Psyllium heeft daarom een gunstige werking op de stoelgang. De psylliumvezel wordt niet verteerd door de dunne darm en heeft slechts een puur functionele uitwerking in het absorberen van overtollig water. Daarom is psyllium fiber ideaal om de stoelgang te stimuleren.

Ook kan regelmatige inname van psyllium husk vezels helpen de cholesterol te verlagen.

Gebruik Psyllium Husk Vezels

 • Bakken
  Psyliumvezels, ook wel vlozaadvezels genoemd, worden gebruikt als bindmiddel en als natuurlijke verbeteraar in brood en gebak. Ze geven een smeuïge textuur aan gebak en brood. Het zorgt ervoor dat brood en gebak langer vers blijft. Bovendien zijn psylliumvezels glutenvrij.
 • Cholesterol
  Ook kun je het dagelijks drinken om je cholesterol te helpen op peil te blijven. Je hebt slechts een theelepel per dag nodig.
 • Psyllium vezels supplement
  Biologische psylliumvezels bieden een uitstekende manier van het toevoegen van vezels aan uw dieet. Meng ze met voldoende water of vruchtensap in een glas water voor een reinigend en kalmerend gezond drankje. Je gebruikt het dan als vezels supplement.
 • Psylliumvezels bij obstipatie
  Kun je moeilijk naar het toilet, dan is inname van psyllium husks een goede manier om je stoelgang op gang te brengen. Neem vezels in samen met anderhalf tot twee liter water per dag. Omdat de vezels meer dan het 5-voudige van hun eigen gewicht aan water kunnen opnemen, wordt je ontlasting zachter en neemt de druk op je darmen toe zodat ze geprikkeld worden om aan het werk te gaan.
 • Psylliumvezels bij diarree
  Gebruik ook psylliumvezels bij diarree. Het lijkt tegenstrijdig, maar toch is het ook bij diarree een paardenmiddel. Door de grote kracht van de vezels om water op te nemen, verminder je diarree symptomen. Het is dan wel belangrijk om bij de inname van de vezels weinig water te gebruiken. Op die manier nemen de vezels een groot deel van het in de darmen aanwezige vocht op wat de diarree klachten verminderd. Water blijft zo langer in de darmen en je droogt dus minder uit.
 • Psylliumvezels paard
  Vanwege dezelfde eigenschappen word psyllium fiber ook gebruikt bij honden, katten en paarden. Ook bij deze dieren zijn vlozaadvezels goed voor de darmwerking en voor een betere darmpassage.

Psylliumvezels bijwerkingen

Het is bekend dat het gebruik van Psylliumvezels bijwerkingen kan hebben.

 • Vanwege de grote opnamekracht van water van de vezels, kun je een vol of opgeblazen gevoel krijgen in de bovenbuik. Dit gaat meestal vanzelf over.
 • Het komt zeer zelden voor dat mensen allergisch zijn voor de vezels. Krijg je huiduitslag, jeuk, traanogen of een snotneus na gebruik van psylliumvezels, dan ben je misschien allergisch.
 • Veel aanbieders van Psyllium verkopen een product waarin suiker of andere zoetstoffen zijn verwerkt. Heb je diabetes, kijk dan goed op de verpakking of er suiker in is verwerkt. Bij Naturaplaza kun je psyllium husk kopen dat uitsluitend psylliumvezels bevat.

De zuiverste vlozaadvezels op de markt

Bij ons kun je psyllium husk kopen met een zuiverheid van meer dan 99%. Dit betekent dat er alleen maar psylliumvezels in ons product zitten en dat we geen additieven gebruiken. Daarmee is het de zuiverste psyllium husk die je kunt vinden.

Waar kan ik biologische psyllium husks vezels kopen?

Gemakkelijk biologische psyllium husks vezels kopen doe je natuurlijk bij Naturaplaza. In onze webshop kun je biologische psyllium husks vezels kopen in handige consumenten verpakkingen of in iets grotere hoeveelheden van meestal 1 kg. Meld je aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele biologische psyllium husks vezels aanbieding meer.

Nog meer informatie?

Bekijk het bijbehorende blog-artikel voor nog meer informatie over dit product.

Psyllium Husk Vezels Biologisch van premium kwaliteit

Dit is een biologisch gecertificeerd product van premium kwaliteit. Je weet dankzij dit certificaat, dat wat je koopt, tot stand is gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

Het BIO keurmerk staat voor 100% gecontroleerd biologisch en betrouwbaar. Deze ingrediënten zijn dus gegarandeerd vrij van allerlei toevoegingen als suikers, vetten en voldoen aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen.

De door ons geselecteerde biologische psyllium husks vezels komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

Psyllium Husk Vezels Biologisch van het merk Holyflavours

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

Bekijk alle producten van Holyflavours

Is Psyllium Husk Vezels Biologisch toch niet wat je zocht? Neem dan een kijkje op de merkenpagina van Holyflavours, waar je alle producten van dit merk op een rij ziet.

Meer informatie over dit product?

Heb je een vraag over Psyllium Husk Vezels Biologisch? Stel hem dan op de tab "Produktvragen" hierboven op deze produktpagina, of neem contact op met onze verkoop afdeling. Wij helpen je graag verder.

 
Copyright © 2022 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.