Psyllium Husk Vezels Biologisch

5/5.0 (1 reviews)

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Psyllium Husk Vezels Biologisch? Kijk hier verder…

Levertijd wordt berekend...
Kom je er niet uit?
We zijn bereikbaar van Ma t/m vr van 08:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Oorsprong en terminologie van Psyllium

Psylliumvezel of Psyllium Husk is afkomstig van de zaden van de Plantago Ovata plant. De plant komt oorspronkelijk uit Noord-Afrika, India, Pakistan en Afghanistan. Psyllium wordt ook wel Vlozaad genoemd. Vlozaadvezels of Psyllium husks zijn de hulzen van de zaden. Ze zitten vol onverteerbare vezels.

Verwerking tot Psyllium Husk vezels

Na het oogsten worden de Psyllium zaadjes verwerkt tot vezels.

 • De zaden worden schoongemaakt.
 • De schoongemaakte Psylliumzaden gaan vervolgens in een pers waar ze worden gekneusd en gebroken. De schil (de psyllium husk) komt hiermee los van de pit.
 • De psyllium husks en de pitten worden dan van elkaar gescheiden.
 • De psyllium husk vezels worden dan nog eens gezuiverd en tenslotte verpakt.

Eigenschappen van Psyllium Husk Vezels

De belangrijkste eigenschap van de psylliumvezel is zijn zwelkracht. Die is maar liefst 66 maal zijn eigen gewicht.

Gebruik Psyllium Husk Vezels

 • Bakken
  Psyliumvezels, ook wel vlozaadvezels genoemd, worden gebruikt als bindmiddel en als natuurlijke verbeteraar in brood en gebak. Ze geven een smeuïge textuur aan gebak en brood. Het zorgt ervoor dat brood en gebak langer vers blijft. Bovendien zijn psylliumvezels glutenvrij.
 • Psyllium vezels supplement
  Biologische psylliumvezels bieden een uitstekende manier van het toevoegen van vezels aan uw dieet. Meng ze met voldoende water of vruchtensap in een glas water. Je gebruikt het dan als vezels supplement.

Psylliumvezels bijwerkingen

Het is bekend dat het gebruik van Psylliumvezels bijwerkingen kan hebben.

 • Vanwege de grote opnamekracht van water van de vezels, kun je een vol of opgeblazen gevoel krijgen in de bovenbuik. Dit gaat meestal vanzelf over.
 • Het komt zeer zelden voor dat mensen allergisch zijn voor de vezels. Krijg je huiduitslag, jeuk, traanogen of een snotneus na gebruik van psylliumvezels, dan ben je misschien allergisch.
 • Veel aanbieders van Psyllium verkopen een product waarin suiker of andere zoetstoffen zijn verwerkt. Heb je diabetes, kijk dan goed op de verpakking of er suiker in is verwerkt. Bij Naturaplaza kun je psyllium husk kopen dat uitsluitend psylliumvezels bevat.

De zuiverste vlozaadvezels op de markt

Bij ons kun je psyllium husk kopen met een zuiverheid van meer dan 99%. Dit betekent dat er alleen maar psylliumvezels in ons product zitten en dat we geen additieven gebruiken. Daarmee is het de zuiverste psyllium husk die je kunt vinden.

Waar kan ik biologische psyllium husks vezels kopen?

Gemakkelijk biologische psyllium husks vezels kopen doe je natuurlijk bij Naturaplaza. In onze webshop kun je biologische psyllium husks vezels kopen in handige consumenten verpakkingen of in iets grotere hoeveelheden van meestal 1 kg. Meld je aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele biologische psyllium husks vezels aanbieding meer.

Nog meer informatie?

Bekijk het bijbehorende blog-artikel voor nog meer informatie over dit product.

Psyllium Husk Vezels Biologisch van premium kwaliteit

Dit is een biologisch gecertificeerd product van premium kwaliteit. Je weet dankzij dit certificaat, dat wat je koopt, tot stand is gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

Het BIO keurmerk staat voor 100% gecontroleerd biologisch en betrouwbaar. Deze ingrediënten zijn dus gegarandeerd vrij van allerlei toevoegingen als suikers, vetten en voldoen aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen.

De door ons geselecteerde biologische psyllium husks vezels komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

Psyllium Husk Vezels Biologisch van het merk Holyflavours

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

Bekijk alle producten van Holyflavours

Is Psyllium Husk Vezels Biologisch toch niet wat je zocht? Gebruik dan onze intuïtieve zoekfunctie. Begin gewoon met tiepen in de zoekbalk en zie welke resultaten er verschijnen na elke lettergreep.

Meer informatie over dit product?

Heb je een vraag over Psyllium Husk Vezels Biologisch? Stel hem dan aan onze support afdeling. Onze ervaren productspecialisten helpen je graag verder.

Plus- en minpunten
 • Verhoogt de textuur en versheid van brood en gebak
 • Bevat een hoge zwelkracht van 66 keer het eigen gewicht
 • Biologische psylliumvezels van meer dan 99% zuiverheid
Kenmerken
Artikelnummer 41350-conf
Productspecificatie Specsheet
Extra Info Flowchart | Allergen Statement
Aanbevolen gebruik Toevoegen naar smaak
Ingrediënten Psyllium Husk
Speciale Eigenschappen BIO
Land van teelt India
Merk Holyflavours
HS-Code 12115000
Private Label mogelijk? Ja
Energie (kcal/kJ) 15 kcal / 62,76 kJ
Eiwitten 0.97 g
Koolhydraten 2.14 g (0 g sugar)
Vetten 0.24 g
Verzadigde Vetten 0 g
Vezels 90 g
Natrium 120 mg
Zout -
Reviews
Super kwaliteit Psyllium.
Super kwaliteit Psyllium Husk, en een zeer schappelijke prijs.
Kom je er niet uit?
We zijn bereikbaar van Ma t/m vr van 08:00 tot 17:00
Neem contact met ons op