Quinoa Vlokken Biologisch

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Quinoa Vlokken Biologisch? Kijk hier verder…
Vanaf € 2,66
Op voorraad
SKU
900084-conf
+ -

Geschiedenis en herkomst van Quinoa

Quinoa (Chenopodium quinoa) komt van nature uit Zuid-Amerika en wordt als belangrijkste voedselgewas al sinds 6000 jaar geleden verbouwd. Quinoa werd door de Inca's al gebruikt als akkerbouwproduct. Het is voor de plant mogelijk om te groeien onder koude, voedselarme en droge omstandigheden. De groeiduur bedraagt ongeveer 5-6 maanden.

Door kruising zijn er quinoa rassen ontstaan die kunnen groeien in Europese en Noord-Amerikaanse omstandigheden. In de eerste helft van april wordt de quinoa in Europa gezaaid en de oogst vindt plaats vanaf half september.

Productieproces Quinoa Vlokken

Na de oogst wordt de quinoa eerst schoongemaakt. Vervolgens wordt de quinoa gewassen om de saponine te verwijderen. Dan wordt het gedroogd en de beste stukken met de hand geselecteerd. Deze stukken worden geweekt om de quinoa plat te maken. Na het drogen, wordt de quinoa gezeefd en vervolgens verwerkt tot quinoa vlokken.

Gezonde eigenschappen Quinoa Vlokken

Quinoa vlokken zijn rijk aan vitamine B2, E, ijzer, koper en magnesium. Quinoa vlokken bevatten bovendien overwegend onverzadigde vetzuren, die bekend staan als goede vetten voor het lichaam. De eiwitsamenstelling van quinoa lijkt op die van melk. Alle essentiële aminozuren zijn, voor mensen in een goede balans, aanwezig.

Premium Quinoa Vlokken Biologisch

Quinoa Vlokken Biologisch van Holyflavours is een biologisch gecertificeerd product van premium kwaliteit. Je weet dankzij dit certificaat, dat wat je koopt, tot stand is gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

De door ons geselecteerde biologische superfoods komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt.

Het BIO keurmerk staat voor 100% gecontroleerd biologisch en betrouwbaar. Deze ingrediënten zijn dus gegarandeerd vrij van allerlei toevoegingen als suikers, vetten en voldoen aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd. Bij Naturaplaza is quinoa te koop

 
Copyright © 2022 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.