Rietsuiker Poeder Biologisch

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Rietsuiker Poeder Biologisch? Kijk hier verder…
Vanaf € 2,42
Op voorraad
SKU
45060-conf
+ -

Oorsprong en geschiedenis Rietsuiker

Rietsuiker is een uit bestaande voorouders gecultiveerde soort riet. Hij werd voor het eerst gecultiveerd door de Austronesiërs in maritiem Zuidoost-Azië, zo'n 5000 jaar voor Christus. Dankzij een prehistorische migratie over zee breiden de Austronesiërs hun gebieden tot 1500 vC uit van Madagaskar tot Hawaï. En tijdens die migraties kwam de rietsuiker mee. Van rietsuiker werd voor het eerst suiker gemaakt in Noord-India. Door moslims en arabische handelaren werd de Rietsuiker vanaf de 8e eeuw verder verspreid over de wereld. In de middeleeuwen was rietsuiker in Europa een statussymbool van macht en werd het tot de zeldzame en dure specerijen gerekend.

Hoe wordt Rietsuiker (poeder) gemaakt?

Rietsuiker kan in verschillende vormen voorkomen. Afhankelijk van de hoeveelheid Melasse die uit het oerproduct wordt gefilterd, wordt de kleur van rietsuiker steeds lichter. Melasse is een product dat wordt verwerkt in onder andere roggebrood en drop.

Gezonde eigenschappen van Rietsuiker poeder en toepassingen

Rietsuiker is vrij van tarwe, gluten, eieren, melk en noten. Ook is rietsuiker ongeraffineerd. Het bevat dus nog alle van nature aanwezige voedingsstoffen. Rietsuiker kan worden gebruikt als een biologische vervanger van bietsuiker in verschillende baksels of andere etenswaren waar het in wordt verwerkt.

Waar kan ik biologische rietsuikerproducten kopen?

Gemakkelijk biologische rietsuikerproducten kopen doe je natuurlijk bij Naturaplaza. In onze webshop kun je biologische rietsuikerproducten bestellen in handige consumenten verpakkingen of in iets grotere hoeveelheden van meestal 1 kg. Meld je aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele biologische rietsuikerproducten aanbieding meer.

Nog meer informatie?

Bekijk het bijbehorende blog-artikel voor nog meer informatie over dit product.

Rietsuiker Poeder Biologisch van premium kwaliteit

Dit is een biologisch gecertificeerd product van premium kwaliteit. Je weet dankzij dit certificaat, dat wat je koopt, tot stand is gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

Het BIO keurmerk staat voor 100% gecontroleerd biologisch en betrouwbaar. Deze ingrediënten zijn dus gegarandeerd vrij van allerlei toevoegingen als suikers, vetten en voldoen aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen.

De door ons geselecteerde biologische rietsuikerproducten komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

Rietsuiker Poeder Biologisch van het merk Holyflavours

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

Bekijk alle producten van Holyflavours

Is Rietsuiker Poeder Biologisch toch niet wat je zocht? Neem dan een kijkje op de merkenpagina van Holyflavours, waar je alle producten van dit merk op een rij ziet.

Meer informatie over dit product?

Heb je een vraag over Rietsuiker Poeder Biologisch? Stel hem dan op de tab "Produktvragen" hierboven op deze produktpagina, of neem contact op met onze verkoop afdeling. Wij helpen je graag verder.

 
Copyright © 2022 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.