Rijstbloem Bruin Glutenvrij Biologisch

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Rijstbloem Bruin Glutenvrij Biologisch? Kijk hier verder…
Vanaf € 2,29
Op voorraad
SKU
45690-conf
+ -

Een beetje geschiedenis over Rijst

Rijst is het belangrijkste voedingsmiddel voor de bevolking van Azië. Het wordt al 13.000 jaar lang verbouwd en gecultiveerd. In China wordt de meeste rijst verbouwd, maar Thailand is de grootste exporteur van rijst, gevolgd door Vietnam. Rijst is een graansoort en er zijn grofweg twee typen te onderscheiden: Japonica rijst (kleverig en kort) en Indica rijst (droog en lang). Van elke soort bestaan rijsttypen met verschillende kleuren, wit, bruin, zwart en rood. Alleen witte rijst wijkt af van de rest, omdat witte rijst een verder bewerkte versie van een van de andere kleuren is. Bij de productie van witte rijst wordt niet alleen de buitsenste schil verwijderd, maar ook de vezellaag en de kiem. Bij de productie van alle overige kleuren rijst blijven de vezellaag en de kiem bewaard. Die soorten rijst heten dan ook wel zilvervliesrijst.

Rijstbloem van bruine rijst

Deze rijstbloem is gemaakt van een bruine rijst. De buitenste schil is verwijderd en daarna is de korrel inclusief vezel en kiem vermalen tot bloem.

Welke voedingsstoffen bevat bruine rijst?

Bruine en witte rijst bevatten vergelijkbare hoeveelheden calorieën en koolhydraten. Maar omdat de vezel en kiem in bruine rijst bewaard blijft, bevat bruine rijst daarnaast ook magnesium, fosfor, selenium, thiamine, niacine, vitamine B6, en mangaan. En natuurlijk veel vezels.

Toepassingen van bruine rijstbloem

Rijstbloem is een uitstekende vervanger voor tarwebloem. Je kunt het ook gebruiken als verdikkingsmiddel in diepgevroren recepten.

Premium Rijstbloem Bruin Glutenvrij Biologisch

Rijstbloem Bruin Glutenvrij Biologisch van Holyflavours is een biologisch gecertificeerd product van premium kwaliteit. Je weet dankzij dit certificaat, dat wat je koopt, tot stand is gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

De door ons geselecteerde biologische bloem & zetmeel komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt.

Het BIO keurmerk staat voor 100% gecontroleerd biologisch en betrouwbaar. Deze ingrediënten zijn dus gegarandeerd vrij van allerlei toevoegingen als suikers, vetten en voldoen aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

 
Copyright © 2022 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.