Shiitake Poeder Biologisch

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Shiitake Poeder Biologisch? Kijk hier verder…
Waardering:
100% of 100
Vanaf € 8,49
Op voorraad
SKU
80204-conf
+ -

Herkomst en geschiedenis van de ShiitakeHier vind je dit product ook als capsules

De shiitake (Lentinula edodes) is een eetbare paddenstoel, die van nature voorkomt in Japan, China en Korea. Hier wordt de paddenstoel al eeuwen gekweekt en gewaardeerd vanwege smaak en geur. In de Aziatische keuken is dit een veel gebruikte paddenstoel. De shiitake groeit op harde houtsoorten zoals beuk, eik, okkernoot en tamme kastanje. De shiitake heeft een lichtbruine tot donkerbruine hoed en behoort naast de champignon tot de meest gekweekte paddenstoelen ter wereld.

Verwerking tot Shiitake Poeder

De shiitake wordt geoogst wanneer die goed gegroeid is, maar de hoedrand nog iets naar beneden gekruld is. De hoed moet al wel los zijn van de steel, anders is de shiitake nog te jong. Als de hoed te wijd naar buiten staat, is de shiitake al te oud. Na de oogst wordt de paddenstoel in stukken gesneden en in de oven gedaan om te drogen. Vervolgens wordt het verwerkt tot een fijn shiitake poeder.

Gezonde eigenschappen van Shiitake

De shiitake bevat zeven van de negen essentiële aminozuren, die een positieve werking hebben op je hart- en vaatstelsel. Daarnaast is shiitake goed voor de blaas door de grote hoeveelheid selenium die deze paddenstoel bevat. Verder is shiitake rijk aan eiwitten, vitamine D en kalium.

Bij Naturaplaza kunt u shiitake kopen

Waar kan ik shiitake poeder kopen?

Gemakkelijk shiitake poeder kopen doe je natuurlijk bij Naturaplaza. In onze webshop kun je shiitake poeder kopen in handige consumenten verpakkingen of in iets grotere hoeveelheden van meestal 1 kg. Meld je aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele shiitake poeder aanbieding meer.

Shiitake Poeder Biologisch van premium kwaliteit

Dit is een biologisch gecertificeerd product van premium kwaliteit. Je weet dankzij dit certificaat, dat wat je koopt, tot stand is gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

Het BIO keurmerk staat voor 100% gecontroleerd biologisch en betrouwbaar. Deze ingrediënten zijn dus gegarandeerd vrij van allerlei toevoegingen als suikers, vetten en voldoen aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen.

De door ons geselecteerde shiitake poeder komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

Shiitake Poeder Biologisch van het merk Holyflavours

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

Bekijk alle producten van Holyflavours

Is Shiitake Poeder Biologisch toch niet wat je zocht? Neem dan een kijkje op de merkenpagina van Holyflavours, waar je alle producten van dit merk op een rij ziet.

Meer informatie over dit product?

Heb je een vraag over Shiitake Poeder Biologisch? Stel hem dan op de tab "Produktvragen" hierboven op deze produktpagina, of neem contact op met onze verkoop afdeling. Wij helpen je graag verder.

 
Copyright © 2022 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.