Superfoods

Hier vind je diverse superfoods producten met een hoge voedingswaarde. De producten op deze pagina zijn onder meer rijk aan vitaminen, mineralen of juist proteïnen, enzymen of goede vetzuren. Zo vind je hier onder andere gedroogd fruit, gedroogde groenten, paddenstoelen, cacao en psyllium husk Superfoods producten kunnen bijdragen aan een gezonde en gebalanceerde levensstijl.

 

... Lees meer
Producten 1-24 van 264
Sorteer op
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 15,94
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 12,68
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 19,95
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 4,48
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 19,77
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 8,94
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 15,26
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 3,15
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 5,11
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 5,45
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 5,07
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 5,28
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 17,29
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 3,16
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 4,83
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 10,65
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 12,72
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 6,54
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 11,22
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 4,82
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 3,65
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 5,49
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 5,22
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 5,30

Wat zijn superfoods eigenlijk? Alles wat je van superfoods moet weten

Superfoods is een alles-in-één verzamelnaam voor zowel eetbare vruchten en planten die essentiële voedingsstoffen beschikken. Deze essentiële voedingsstoffen zijn onder meer proteïnen, enzymen, vitaminen, mineralen, amino- en vetzuren en antioxidanten. Al deze voedingsstoffen dragen bij aan een goede gezondheid.

Een boost voor je lichaam

Superfoods zijn verkrijgbaar als product an sich: bijvoorbeeld een banaan, bakje bessen of verpakking noten in de supermarkt, maar op NaturaPlaza vind je ook superfood poeder: deze onmisbare voedingsmiddelen in concentraat. Je kunt superfood poeder gemakkelijk door bijvoorbeeld drankjes, smoothies en yoghurtjes mengen, of verwerken in een warme maaltijd.

100% natuurlijk

De superfoods zijn 100% natuurlijk: vrij van alle vormen van smaak-, geurmiddelen, evenals conserveermiddelen. Superfoods bevatten talloze essentiële stofjes voor een gezond, sterk lichaam en hebben een veelzijdige werking – er worden talloze gezondheidsclaims aan toegeschreven.

Wat voor soorten superfoods zijn er?

Er zijn vele verschillende soorten superfoods, onder meer superfruits en supergreens (dat zijn groenten). Ook zijn er zogenaamde supervezels en superseeds. Superfoods worden onder meer verwerkt in supersmoothies.

Ook verschillende ‘rawfoods’, zoals hennepzaad, berkensap en amandelmeel komen voor de term superfood in aanmerking. 

Voorbeelden van superfoods

Typische voorbeelden van superfoods zijn onder meer cacaobonen, tarwegras en gojibessen. Ook rode druiven, blauwe bessen, vette vis (vol vetzuren omega 3), knoflook, specifieke noten en pure chocolade worden tot de superfood gerekend.

Superfoods zitten boordevol gezonde voedingsstoffen, maar er is niet één voedingsmiddel waarin alle stoffen zitten die je nodig hebt. Het is belangrijk veel variatie toe te passen in je eetpatroon: eet volgens de schijf van vijf!

Positieve eigenschappen superfoods

Het is zeker zo dat een gezond eetpatroon helpt met het onderhouden van een gezonde levensstijl die gezondheidsproblemen zover mogelijk in de kiem smoort. 

De schrijf van vijf

Veel van de producten die als superfood omschreven worden, vallen binnen de schijf van vijf en worden door het Nederlandse Voedingscentrum wordt gehanteerd. Het betreft veelal alledaagse producten zoals knoflook, uien, verschillende koolsoorten, broccoli, tomaten, bepaalde noten, groene thee, olijfolie en vette vis.

Niet te veel snoepen!

Zoals voor alle goede dingen geldt: geniet en gebruik met mate. Chocola zit vol vet en blijft natuurlijk een dikmakertje. Ook moet je bijvoorbeeld geen gojibessen nuttigen als je zwanger bent.

Voedingsstoffen superfoods

Hieronder zullen we een aantal superfoods bespreken, plus de voedingswaarden die aan deze superfoods worden toegeschreven. Veel van deze superfoods kun je online vinden in onze superfood categorie, waar je onder meer speciale drinks en supplementen kunt vinden. Superfoods zijn er in vele kleuren, vormen en smaken.

De waarheid over de avocado

Avocado’s staan bekend als ontzettend gezond. Deze bijzondere vruchten bevatten zowel enkelvoudige als meervoudige onverzadigde vetten. 

Het verhaal van de bosbes

Alle fruit heeft een positieve werking op de gezondheid. Bosbessen zitten boordevol vezels, foliumzuur en vitamine C. Ook bevatten bosbessen velen flavonoïden, dit is een bepaald type antioxidant.

Wondergroente broccoli

Broccoli kan met recht een wondergroente genoemd worden: het is één van de gezondste groentes die je in het groenteschap tegenkomt. Broccoli zit vol foliumzuur, vitamine C en calcium. Ook zit er een stofje in genaamd ‘Sulforafaan’.

Omega 3-bom Chiazaad

Wist je dat één eetlepel Chiazaad de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid Omega 3-vetzuren bevat. Het lichaam zet dit zuur (ook wel alfa-linoleenzuur) om in andere soorten vetzuren. Of dit een extra beschermende werking heeft, is nog onduidelijk. Chiazaad heeft meer dan één troef achter de hand: het zit vol vezels en calcium en is bovendien een aanwinst in het dieet van vegetariërs.

Superfood hennepzaad

Hennepzaad zit vol ijzer en magnesium. Wist je dat één lepel hennepzaad net zoveel ijzer bevat als 50 gram spinazie? 

Lijnen met lijnzaad?

Lijnzaad zit boordevol omega-3 vetzuur (het alfa-linoleenzuur): je hebt aan één eetlepel genoeg voor de dagelijkse hoeveelheid. Let echter wel op met lijnzaad, je moet hier niet te veel van eten (max. 1-45 gram per dag), want het stofje cyanogenen kan worden omgezet in het giftige cyanide.

Witte moerbeibessen

Witte moerbeibessen bevatten flink wat vezels, ongeveer 7.1 gram per 100 gram bessen. Ook bevatten deze bessen veel ijzer: wel 7,6 gram per 100 gram. De dagelijkse hoeveelheid ijzer die je nodig hebt zit rond de 9-15 gram.

Olijfolie: een super olie

Als dank voor de gift van de olijf hebben de oude Atheners hun stad naar haar vernoemd, zo luidt althans de mythe. Het onmiskenbare nut van olijven en olijfolie werd al in de oudheid erkend en niet onterecht: er zitten meer enkelvoudige onverzadigde vetten in olijfolie dan in elke andere oliesoort.

De unieke kracht van walnoot

Wist je dat walnoot de enige noot is met omega 3-vetzuren? Ze zitten vol vitamine E. Walnoten zijn een ideale gezonde snack en bovendien lekker in de salade.