Boekweit Vlokken Biologisch

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Boekweit Vlokken Biologisch? Kijk hier verder…
Waardering:
100% of 100
Vanaf € 2,64
Op voorraad
SKU
95005-conf
+ -

Oorsprong van de Boekweit

Boekweit vlokken zijn afkomstig van de boekweit (Fagopyrum esculentum), een plant die in landen over de hele wereld bloeit. Boekweit heeft wit tot roze bloemen. Boekweit kan gebruikt worden als ontbijt, is geschikt voor het bakken van koekjes, bevat veel koolhydraten en is ligt verteerbaar. Er wordt gedacht dat boekweit zijn oorsprong kent uit China en daar voor het eerst werd geteeld rond 1000 v.Chr. In de 15e eeuw maakte Europa ook kennis met boekweit.

Voor meer informatie over dit product verwijzen wij u graag naar de volgende pagina: Artikel Boekweit

Verwerking van Boekweit Vlokken

De gepelde zaden van de boekweit plant worden eerst goed gewassen en op schotels gelegd. Vervolgens ontkiemen de zaden onder gecontroleerde temperatuur en vochtigheid voor 24 tot 48 uur, of totdat de kiem volledig ontwikkeld is. Deze ontwikkelde kiemen worden verplaatst naar verschillende dienbladen en gedurende een verdere 24 uur bij een maximum temperatuur van 42 °C gedroogd. De zaden worden dan geplet tot boekweit vlokken en gekoeld, om ze vervolgens te verpakken.

Gezonde eigenschappen van Boekweit Vlokken

De biologische boekweitvlokken bevatten veel voedingsstoffen en enzymen. Boekweit heeft een unieke evenwichtige eiwitsamenstelling, die 11-15% van het zaad omvat. Het bevat lysine, een essentieel aminozuur dat maar weinig wordt aangetroffen in de meeste eiwitten granen.

Premium Boekweit Vlokken Biologisch

Boekweit Vlokken Biologisch van Holyflavours is een biologisch gecertificeerd product van premium kwaliteit. Je weet dankzij dit certificaat, dat wat je koopt, tot stand is gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

De door ons geselecteerde biologische superfoods komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt.

Het BIO keurmerk staat voor 100% gecontroleerd biologisch en betrouwbaar. Deze ingrediënten zijn dus gegarandeerd vrij van allerlei toevoegingen als suikers, vetten en voldoen aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

Bij ons kun je daarom kwalitatief de beste boekwijt kopen.

 
Copyright © 2022 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.