Cacao

De cacaobonen- en poeders die je hier vindt, zijn op biologische wijze geteeld in gebieden rondom de evenaar. Hier zijn klimaat en omgeving perfect voor de pure rijping van de boon, die zorgt voor de herkenbare smaak van cacao.
... Lees meer
11 producten
Sorteer op
Levertijd wordt berekend...
Niet in voorraad
Levertijd wordt berekend...
Niet in voorraad
Levertijd wordt berekend...
Niet in voorraad
Levertijd wordt berekend...
Niet in voorraad
€ 176,36
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 6,54
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 5,05
Levertijd wordt berekend...
Niet in voorraad
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 5,32
Levertijd wordt berekend...
Niet in voorraad
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 3,17
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 6,54

Biologische Cacao

Hier vind je verschillende cacao producten die de cacaoboon vrucht bevat. Onze biologische Cacao bonen bevatten veel antioxidanten, en zijn een rijke bron van mineralen. Cacao staat bekend als de basis van chocola, maar is op veel verschillende manieren te gebruiken in dranken en gerechten. Je kunt hier cacao kopen in groot en klein verpakking

Wat is cacao?

Cacao komt uit vruchten die groeien aan de cacaoboom. De oorsprong van deze bomen ligt in Zuid-Amerika, met name het Amazonegebied. Maar op verschillende plekken rond de evenaar is de cacao te kweken. De cacaoboon afkomstig van deze bomen worden geroosterd en gemalen waarna er Cacaopoeder, en cacao boter overblijft.

Toepassingen van cacao

Je kan onder andere Biologische Cacao bonen en Cacaopoeder kopen op onze website, maar wat kan je er eigenlijk mee? Het grootste gedeelte van de cacaoproductie wordt gebruikt voor chocola. De Cacaopoeder voedingswaarde ligt hoog (en is te vinden bij het product), en daarom kunnen Rauwe Cacao poeder of Cacao Nibs gezond en een aanwinst zijn voor het dagelijks eetpatroon.

Zeker wanneer je het Cacaopoeder zonder suiker nuttigt. De bittere smaak is even wennen, maar op de duur begin je de rijke smaak te waarderen. Met gebruik van onze cacaoproducten kun je de lekkerste taarten, koekjes, kwark en chocolade smoothies maken. Cacao is een veelzijdig product dus laat je creativiteit de vrije loop.

Wat maakt biologische cacao zo speciaal?

Onze cacao is biologisch en van hoge kwaliteit, we verkopen pure bonen, Cacaopoeder zonder suiker, gealkaliseerde cacaopoeder, cacao boter en Cacao Nibs. Gezond en goed voor mens en milieu. Het productieproces is afgestemd op het behoud van zoveel mogelijk van de nutriënten in de bonen, zonder enige toevoeging. Met als resultaat ons heerlijke Biologische Cacao poeder.

Wat je ook proeft is het welzijn van het milieu en de boeren die de cacao kweken, beoordeeld door het Europees keurmerk. De cacaobomen staan in een natuurlijke bodem en om de productie te beschermen worden er alleen natuurlijke bestrijdingsmiddelen gebruikt door de boeren. Bij Naturaplaza bieden wij dit soort cacao aan voor een eerlijke prijs.

Cacaobonen waar te koop?

Bij Naturaplaza vindt je een breed assortiment aan cacao. Biologisch Cacao kopen doe je met zorg voor mens, dier en milieu. Wij bieden twee verschillende soorten cacao aan: naturel cacao en gealkaliseerde cacao. Naturel cacao bevat de klassieke bittere smaak van cacao, geschikt voor de echte liefhebber en goed te gebruiken als Biologische Cacao poeder. Gealkaliseerde cacao ondergaat een proces waarbij de bittere smaak wordt verminderd, maar de originele chocolade smaak goed tot zijn recht komt.

Verschillende soorten Biologische Cacao bonen

Er bestaat een variatie aan soorten cacaobonen, de drie hoofdsoorten zijn: de Forastero, de Criollo en de Trinitario. Met de Forastero cacaoboon als meest voorkomende soort. De Forastero boon komt oorspronkelijk uit het Amazonegebied, de boom waaruit deze cacaobonen groeien staat er bekend om meerdere plantziektes te hebben weerstaan en kan relatief oud worden. Erg geschikt voor het maken van Biologische Cacao Poeder.

Deze cacaosoorten hebben ieder hun eigen unieke smaak en bijzonderheden. De voedingsbodem waar de bomen op worden geteeld speelt vaak een grote rol in de uiteindelijke smaak van de cacao. Hier komt intensief en zorgvuldig werk bij kijken zodat jij uiteindelijk de beste Biologische Cacao Poeder en Cacaobonen kopen kunt.

Toepassingen van cacaoboter

Cacaoboter wordt gewonnen uit de cacaoboon waarbij de boter en de Raw Cacao poeder worden gescheiden. Cacaoboter komt vrij na het persen van cacaovruchten en is rijk aan vitamine K en vitamine E, hierdoor bevat het dus veel antioxidanten. Dit product brengt een heerlijk zoet aroma met zich mee.

Voor culinaire gerechten is cacaoboter een echte aanwinst, maar dat is niet het enige waar het voor gebruikt kan worden. Cacaoboter vind je ook veel terug in cosmetische producten, denk dan bijvoorbeeld aan balsems.