Cacao Pasta Raw Biologisch

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Cacao Pasta Raw Biologisch? K… Lees hieronder verder...
Niet op voorraad
SKU
40024-conf

Geschiedenis en herkomst van Cacao

Cacao (Theobroma) werd voor het eerst geoogst door de Olmecs in Mexico, al sinds 1000 v.C. Het werd toentertijd vooral gebruikt voor versterkende drankjes. Gedurende de jaren namen de Maya’s en de Azteken dit gebruik over in hun culturen. Cacao werd een onderdeel van ceremoniële rituelen en cacaobonen waren een betaalmiddel. In de 16e eeuw namen de Spanjaarden de cacao mee naar Europa.

In het midden van de 17e eeuw werd het een populaire drank. Via koloniën van verschillende Europese landen werden cacaobomen in Azië en West-Afrika geïntroduceerd, omdat er een stijgende vraag naar chocolade in Europa was.

De cacaoboon is de ruwe basis voor de productie van chocolade. Deze cacaobonen zijn afkomstig uit de tropische klimaten in Zuid-Amerika (Ecuador). De Theobroma cacao boom is heilig bij de Maya’s en Azteken. De cacaobonen van de boom worden met de hand geoogst en de rauwe bonen worden vervolgens gereinigd in natuurlijk water en vervolgens geselecteerd voor de beste kwaliteit. Dit proces zorgt er voor dat de voedingswaarden behouden blijven, zonder enige toevoegingen.

Onze Cacao Pasta Raw komt uit de Ucayali-regio in Peru. De cacao wordt daar geoogst door kleine boeren met wie wij samenwerken in de Ucayali-regio in de Peruaanse jungle. Daar verleent een duurzaam productieteam gratis technische bijstand aan de boeren, om hun opbrengst per hectare te verbeteren, de principes van de biologische landbouw te volgen en de boeren de nodige algemene begeleiding te geven. Het team biedt ook logistieke ondersteuning, door het product op te halen bij de boeren, die vaak in zeer afgelegen gebieden liggen, en het naar onze productiefaciliteit te sturen.

Cacaopasta

Cacaobomen produceren peulen, deze peulen bevatten 20 tot 40 bonen. De cacao bonen worden gefermernteerd met een speciaal proces dat voorkomt dat de temperatuur tijdens de fermentatie de 40 graden overstijgt. Daarna worden de cacao bonen gedroogd in de zon, tot er nog slechts 3% vocht in de bonen zit. Tenslotte worden de bonen geschild en verhakseld waarna er cacao nibs, cacaopasta, cacaoboter of cacao poeder van wordt gemaakt.

Bekijk dit filmpje om te zien hoe dit in zijn werk gaat.

Cacao Pasta Blokken

Cacaopasta blokken worden gebruikt om chocolade van te maken.

Premium Cacao Pasta Raw Biologisch

Cacao Pasta Raw Biologisch van Holyflavours is een biologisch gecertificeerd product van premium kwaliteit. Je weet dankzij dit certificaat, dat wat je koopt, tot stand is gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

De door ons geselecteerde biologische superfoods komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt.

Het BIO keurmerk staat voor 100% gecontroleerd biologisch en betrouwbaar. Deze ingrediënten zijn dus gegarandeerd vrij van allerlei toevoegingen als suikers, vetten en voldoen aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

 
Copyright © 2022 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.