Cassavemeel Wit Biologisch

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Cassavemeel Wit Biologisch? Kijk hier verder…
Waardering:
100% of 100
Vanaf € 2,32
Op voorraad
SKU
45610-conf
+ -

Herkomst en Geschiedenis Cassave

Cassave of maniok is de eetbare wortelknol van Manihot esculenta, een verhoutende, overblijvende heester. Cassave wordt in Afrika en Zuid-Amerika veel gegeten. De plant kent zijn oorsprong in Brazilië. Alle huidige geteelde planten zijn cultivars. Cassave kan groeien op zeer arme gronden (maar dan zijn de opbrengsten relatief laag) en is ook goed bestand tegen droge periodes (behalve kort na het planten van jong gewas). Daarnaast is de plant goed bestand tegen sprinkhanenplagen.

Uit archeologische vondsten van gereedschappen gebruikt voor het schrapen van de knollen blijkt dat de cassave in Brazilië en Venezuela al sinds 3000 voor christus werd verbouwd.

Productieproces Cassavemeel

Cassavameel is een fijnkorrelig gedehydrateerd poeder rijk aan vezels en zetmeel, verkregen door het pletten van cassavewortels, die worden geperst, gedroogd en geclassificeerd.

Gebruik Cassavemeel

Cassavemeel is erg handig om glutenvrije recepten te maken. Daarnaast is cassavemeel handig om mee te bakken voor een broodachtig resultaat. Het is te gebruiken voor zowel zoete als hartige gerechten zoals koekjes, pizzabodems of pannenkoeken.

Waar kan ik biologisch Cassavemeel kopen?

Gemakkelijk biologisch Cassavemeel kopen doe je natuurlijk bij Naturaplaza. In onze webshop kun je biologisch Cassavemeel bestellen in handige consumenten verpakkingen of in iets grotere hoeveelheden van meestal 1 kg. Meld je aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele biologisch Cassavemeel aanbieding meer.

Premium Cassavemeel Wit Biologisch

Cassavemeel Wit Biologisch van Holyflavours is een biologisch gecertificeerd product van premium kwaliteit. Je weet dankzij dit certificaat, dat wat je koopt, tot stand is gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

De door ons geselecteerde biologische bloem & zetmeel komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt.

Het BIO keurmerk staat voor 100% gecontroleerd biologisch en betrouwbaar. Deze ingrediënten zijn dus gegarandeerd vrij van allerlei toevoegingen als suikers, vetten en voldoen aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

 
Copyright © 2022 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.