Cranberries Gezoet Biologisch

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Cranberries Gezoet Biologisch… Lees hieronder verder...
Vanaf € 4,13
Op voorraad
SKU
40081-conf
+ -

De cranberry

De cranberry, ook wel bekend als grote veenbes of lepeltjesheide, is een plant met dunne stengels. De plant wordt in Noord-Amerika geteeld. De cranberry heeft een voorkeur voor een zure grond.

Oorsprong

In de VS en in Canada ontstonden in de 19e eeuw commerciële cranberry culturen. In 1864 had de staat Massachusetts al meer dan 3000 hectare cranberryvelden. Europa had ook belangstelling bij deze teelt, omdat het gebruikt werd tegen scheurbuik. In Nederland ontstond belangstelling voor de cranberry toen deze voor het eerst ontdekt werd op Terschelling.

In 1845 spoelde er een vat bessen aan op Terschelling, deze zijn uitgezaaid en werden een tijd later ontdekt.

Gebruik en inhoudsstoffen

Cranberries worden onder meer gebruikt als middel tegen blaasontsteking vanwege de aanwezigheid van een aantal verbindingen zoals proanthocyanidinen, oxaalzuur, benzoëzuur en isoforon.

Disclaimer: Bovenstaande informatie is GEEN medisch of therapeutisch advies. Eventuele tekstuele fouten voorbehouden. Wij raden altijd aan supplementen te overleggen met een gekwalificeerd arts of therapeut. Een voedingssupplement is geen vervanging van gevarieerde evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl.

Men consumeert cranberries op verschillende manieren: vers, gedroogd, als sap, gekookt en als capsules. Deze gedroogde cranberries uit Canada bevatten veel vitaminen, antioxidanten en mineralen, met name kalium en vitamine C.

Deze cranberries zijn gedehydrateerd, waardoor ze bijvoorbeeld te gebruiken zijn in salades, in ontbijtgranen of als snack. De smaak is minder zuur dan de verse cranberries, verder zijn ze heerlijk zoet.

Premium Cranberries Gezoet Biologisch

Cranberries Gezoet Biologisch van Holyflavours is een biologisch gecertificeerd product van premium kwaliteit. Je weet dankzij dit certificaat, dat wat je koopt, tot stand is gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

De door ons geselecteerde biologische gedroogd fruit komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt.

Het BIO keurmerk staat voor 100% gecontroleerd biologisch en betrouwbaar. Deze ingrediënten zijn dus gegarandeerd vrij van allerlei toevoegingen als suikers, vetten en voldoen aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

 
Copyright © 2022 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.