Dadel Stukjes 4-8 mm Biologisch

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Dadel Stukjes 4-8 mm Biologis… Lees hieronder verder...
Niet op voorraad
SKU
80186-conf

Oorsprong van de dadel

De dadel is een steenvrucht van de dadelpalm (Phoenix dactylifera), welke vers of gedroogd gegeten kan worden. Steenvruchten zijn vruchtsoorten met een harde, steenachtige kern of pit. De dadel is een cilindervormige vrucht, van 5 tot 7 centimeter lang. De kleur varieert van helder rood tot helder geel.

Dadels groeien in grote trossen aan deze bomen en ze worden geoogst in november en december. Aan die trossen kunnen rond de 30 dadels groeien en per boom kan tussen de 20 en 150 kilo dadels geoogst worden.

De teelt is zo'n 3000 jaar geleden begonnen in het Midden-Oosten. Dadelpalmen houden van een droog klimaat met een vochtige bodem. Er zijn wel 400 soorten dadels. Deze gedroogde dadel stukjes uit Pakistan zijn het hele jaar door te koop. Gedroogde dadels zijn rijk aan vitamine A en B, ijzer, magnesium en fosfor.

Gebruik

Dadel stukjes kunnen gegeten worden als snack en in de keuken zijn dadels goed te combineren met noten en roomkaas. Ook kunnen deze stukken verwerkt worden in desserts en bij diverse vlees- en visgerechten.

Premium Dadel Stukjes 4-8 mm Biologisch

Dadel Stukjes 4-8 mm Biologisch van Holyflavours is een biologisch gecertificeerd product van premium kwaliteit. Je weet dankzij dit certificaat, dat wat je koopt, tot stand is gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

De door ons geselecteerde biologische gedroogd fruit komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt.

Het BIO keurmerk staat voor 100% gecontroleerd biologisch en betrouwbaar. Deze ingrediënten zijn dus gegarandeerd vrij van allerlei toevoegingen als suikers, vetten en voldoen aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

 
Copyright © 2022 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.