Noten

Biologische noten zijn een onderdeel van de nieuwe superfood. Ze zijn extra gezond en vormen steeds vaker de basis van ons dagelijks eetpatroon. Onze biologische noten zitten boordevol eiwitten, vezels en gezonde vetten. Bij ons vind je een uitgebreid assortiment van biologische noten, die kunnen bijdragen aan een gezonde en gebalanceerde levensstijl.

Tonen als Foto-tabel Lijst

11 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. Amandelen gebroken geblancheerd hoofdafbeelding
  Amandelen gebroken geblancheerd SKU: 45240-conf
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 5,69
 2. Amandelen Valencia Biologisch hoofdafbeelding
  Amandelen Valencia Biologisch SKU: 42830-conf
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 4,98
 3. Brazaliaanse Paranoten Medium Biologisch hoofdafbeelding
  Brazaliaanse Paranoten Medium Biologisch SKU: 45350-conf
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 5,06
 4. Cashewnoten W320 heel Biologisch hoofdafbeelding
  Cashewnoten W320 heel Biologisch SKU: 42760-conf
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 4,84
 5. Hazelnootstukjes 2-4 mm Geroosterd Biologisch hoofdafbeelding
  Hazelnootstukjes 2-4 mm Geroosterd Biologisch SKU: 58500-conf
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 4,98
 6. Hazelnoten 11-13 mm Biologisch hoofdafbeelding
  Hazelnoten 11-13 mm Biologisch SKU: 58490-conf
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 4,55
 7. Macadamia noten Raw Biologisch hoofdafbeelding
  Macadamia noten Raw Biologisch SKU: 45410-conf
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 7,30
 8. Pecannoten Biologisch hoofdafbeelding
  Pecannoten Biologisch SKU: 40096-conf
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 8,65
 9. Pinda's geblancheerd Biologisch hoofdafbeelding
  Pinda's geblancheerd Biologisch SKU: 40300-conf
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 3,18
 10. Pistache Heel Geschild Biologisch hoofdafbeelding
  Pistache Heel Geschild Biologisch SKU: 80105-conf
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 9,67
 11. Walnoten Licht half biologisch hoofdafbeelding
  Walnoten Licht half biologisch SKU: 42690-conf
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 4,57
Tonen als Foto-tabel Lijst

11 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

De wonderlijke wereld van biologische noten

Waarom biologische noten?

Noten zijn gezond, dat hoeft niemand je te vertellen. Ze zitten boordevol eiwitten, vezels en gezonde vetten. Een handjevol noten (slechts 25 gram) kan al een gunstige invloed hebben op hart- en vaten.

In noten zitten onder meer de vitamines B1 en E, maar ook belangrijke mineralen als ijzer. Naast veel onverzadigde vetten, zitten er in noten veel calorieën. Hoewel het dus kan worden aangeraden om noten te eten, moet je er per dag niet te veel van snoepen.

Wat maakt biologische noten gezonder?

Biologisch voedsel is hip: het is niet alleen goed voor dier en milieu, maar ook voor de mens zelf. Het lichaam heeft baat bij biologisch voedsel. Biologische noten zijn niet alleen goed voor mens, dier en milieu (eigenlijk voor iedereen), maar ook gewoon ontzettend lekker. Biologische noten blijven onbespoten – er worden geen bestrijdingsmiddelen gebruikt bij de productie.

Hoera, geen bestrijdingsmiddelen!

Bij conventionele teelt van noten worden allerlei bestrijdingsmiddelen gebruikt. Die kunnen in je lichaam terecht komen en dat is uiteraard niet goed voor je. Het is niet goed duidelijk in hoeverre de schil van de noot de schadelijke middelen tegenhoudt. Waarom onnodig risico lopen met ‘vervuilde’ noten, als je ook gewoon voor puur natuur kan gaan, zoals noten zijn bedoeld?

Meer voedingsstoffen

Wist je dat biologische noten meer voedingsstoffen bevatten? De noten worden op een natuurlijke wijze verwerkt en worden onveranderd bij je thuis afgeleverd. Ze bevatten een zo hoog mogelijk percentage van de natuurlijk aanwezige voedingsstoffen. Zo kan je de natuurlijke stoffen binnenhouden en de chemische stoffen buiten. Precies zoals het hoort, eigenlijk.

Geen genetisch gemanipuleerde producten

Bij het telen van biologische noten worden daarnaast geen producten gebruikt die genetisch gemanipuleerd zijn. Pesticiden en dergelijke worden vermeden, waardoor noten hun eigen, gezonde eigenschappen kunnen behouden. Alles bij elkaar opgeteld zijn biologische noten gewoon veel lekkerder dan de ‘conventionele’ noten. Geloof je ons niet? Probeer het zelf maar eens!

Zorg voor het milieu

Biologische noten kopen is een echte aanrader voor iedereen die milieubewust bezig wilt zijn. Er worden namelijk geen gifstoffen gebruikt bij de teelt van biologische noten. Het milieu heeft hier baat bij en zal je dankbaar zijn. De aarde wordt een hoop chemische troep bespaard. Omdat noten natuurlijk worden verwerkt, zal er langer op hetzelfde perceel kunnen worden verbouwd. Het water dat bij de productie wordt gebruikt, blijft zuiverder.

In standhouden biodiversiteit

De productie van biologische noten houdt de biodiversiteit beter in stand. Er worden geen pesticiden gebruikt, dus de omgeving kan blijven groeien en bloeien. Unieke planten en dieren krijgen de kans hun eigen ding te doen en kunnen naast de mens en zijn praktijken floreren.

Goed voor de lokale omgeving

De omwonenden hebben baat bij de productie van biologische noten. Ze worden namelijk niet blootgesteld aan allerhande giftige stoffen, die in het drinkwater of de aarde terecht kunnen komen.

Ook werknemers van de notenproductie hoeven niet bang te zijn dat ze de giftige stoffen inademen of op een andere manier binnenkrijgen. Dat leidt tot gezondere (en gelukkigere) werkomstandigheden. Ook kleine ondernemers hebben de kans om door te groeien.

De vele voordelen van biologische noten

Er lijken alleen maar voordelen verbonden te zijn aan de biologische productie van noten. Jij als koper krijgt alleen zuivere en natuurlijke voedingstoffen binnen, Bovendien zijn deze noten een stuk lekkerder zijn dan varianten die met pesticiden zijn grootgebracht.

Biologische natuur zijn beter voor de lokale biodiversiteit, voor de werknemers en voor de directe omgeving. Ja, biologische noten zijn vaak wat duurder, maar de prijs-kwaliteitverhouding is dan ook super goed!

Het gezonde van noten

Eiwitten: check, mineralen: check, gezonde vetten: check. Check check, dubbelcheck (check mate, zouden we bijna durven zeggen). Noten zijn een gezonde én een hele lekkere snack. Bovendien kun je noten gebruiken in verschillende rechten, waaronder in rijstgerechten, in salades en muesli.

Biologische walnoten

Walnoten zijn stiekem helemaal geen noten, maar eigenlijk steenvruchten. De binnenwand heeft veel weg van die van een kers, perzik of abrikoos. De walnoot heeft een zachte en vaak mild zoete smaak.

Het bruine vliesje van de walnoot zorgt voor een wat bittere smaak, maar deze kan na het kraken en het pellen worden verwijderd. In walnoot zit omega 3-vetzuur, ter ondersteuning van je hart en vaten. Ook zitten ze vol vitamine E en hebben ze een positief effect op je cholesterol.

Biologische Macadamia noten

Macadamia’s zijn rond, stevig en glad. De smaak heeft veel weg van kokos. Macadamia noten worden on der meer verwerkt in gerechten, maar kunnen ook los als snack worden gegeten.

Macadamia’s bevatten veel calorieën, slechts een beperkt aantal eiwitten en een hoop onverzadigde vetten. Ook is de noot rijk aan vezels, verschillende vitamines B (met name B1), de mineralen kalium, zink, magnesium, ijzer, fosfor. Er zit met name heel veel koper in.

Biologische pecannoten

Pecannoten zijn van oorsprong afkomstig uit Mexico en het zuiden van de Verenigde Staten. De noot maakte een belangrijk deel uit van het voedingspatroon van de indianen aldaar.

De pecannoot is een noot die veel vitamines A, B plus E bevat, evenals een trits mineralen als koper, fosfor, mangaan, magnesium, calcium en kalium. Ook bevat de pecan foliumzuur. De pecannoot heeft veel weg van een walnoot qua uiterlijk, maar is een stuk zoeter van smaak.

Biologische paranoten

Paranoten zijn zaden van vruchten van de paranotenboom. De boom komt met name voor in Zuid Amerika en kan maar liefst 40-60 meter hoog worden.

De paranootvruchten hebben veel weg van kokosnoten (je wilt niet dat ze op je hoofd vallen). Elke vrucht bevat zo’n 8-12 zaden, die reik zijn aan eiwitten (ze bestaan uit bijna 14% uit eiwit), plus vele mineralen en vitamines. Er zit meer van het antioxidant selenium in paranoten dan in elke andere noot.

Copyright © 2022 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.