Shiitake Poeder Biologisch

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Shiitake Poeder Biologisch? Kijk hier verder…
Waardering:
100% of 100
Vanaf € 9,20
Op voorraad
SKU
80204-conf
+ -

Herkomst en geschiedenis van de ShiitakeHier vind je dit product ook als capsules

De shiitake (Lentinula edodes) is een eetbare paddenstoel, die van nature voorkomt in Japan, China en Korea. Hier wordt de paddenstoel al eeuwen gekweekt en gewaardeerd vanwege smaak en geur. In de Aziatische keuken is dit een veel gebruikte paddenstoel. De shiitake groeit op harde houtsoorten zoals beuk, eik, okkernoot en tamme kastanje. De shiitake heeft een lichtbruine tot donkerbruine hoed en behoort naast de champignon tot de meest gekweekte paddenstoelen ter wereld.

Verwerking tot Shiitake Poeder

De shiitake wordt geoogst wanneer die goed gegroeid is, maar de hoedrand nog iets naar beneden gekruld is. De hoed moet al wel los zijn van de steel, anders is de shiitake nog te jong. Als de hoed te wijd naar buiten staat, is de shiitake al te oud. Na de oogst wordt de paddenstoel in stukken gesneden en in de oven gedaan om te drogen. Vervolgens wordt het verwerkt tot een fijn shiitake poeder.

Gezonde eigenschappen van Shiitake

De shiitake bevat zeven van de negen essentiële aminozuren, die een positieve werking hebben op je hart- en vaatstelsel. Daarnaast is shiitake goed voor de blaas door de grote hoeveelheid selenium die deze paddenstoel bevat. Verder is shiitake rijk aan eiwitten, vitamine D en kalium.

Bij Naturaplaza kunt u shiitake kopen

Premium Shiitake Poeder Biologisch

Shiitake Poeder Biologisch van Holyflavours is een biologisch gecertificeerd product van premium kwaliteit. Je weet dankzij dit certificaat, dat wat je koopt, tot stand is gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

De door ons geselecteerde biologische paddenstoelen poeders komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt.

Het BIO keurmerk staat voor 100% gecontroleerd biologisch en betrouwbaar. Deze ingrediënten zijn dus gegarandeerd vrij van allerlei toevoegingen als suikers, vetten en voldoen aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

 
Copyright © 2022 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.