Boerenkool Poeder Biologisch

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Boerenkool Poeder Biologisch?… Lees hieronder verder...
Waardering:
100% of 100
Vanaf € 5,66
Op voorraad
SKU
89109-conf
+ -

Oorsprong en geschiedenis van Boerenkool

Boerenkool is een bladgewas dat op alle grondsoorten geteeld kan worden en is in Nederland een typische wintergroente. Verse boerenkool is gedroogd en vervolgens vermalen tot deze boerenkoolpoeder uit Duitsland.

Boerenkool is een afstammeling van wilde kool. Hij zout ontstaan zijn in Klein Azië en is rond 600 voor Christus naar Europa gebracht door nomaden. Vanaf 1661 is boerenkool al terug te vinden als gerecht in de Nederlandse kookboeken.

Voedingswaarden en gebruik

Boerenkool bevat vezels en zwavel die de spijsvertering bevorderen, antioxidanten en omega-3-vetten. Verder is het rijk aan ijzer, calcium, veel vitamine A, K en C. Er zit 100 milligram vitamine C in 100 gram boerenkool.

Deze poeder is te gebruiken om er een groente smoothie mee te maken. Ook is het toe te voegen aan sap en ook te verwerken in soepen, sauzen, curry's, groenteschotels, salades en uiteraard in stamppot! Meng het bijvoorbeeld door andijviestamppot of geef je boerenkoolstamppot een extra boost. 1 eetlepel poeder komt overeen met 50 gram verse boerenkool.

Premium Boerenkool Poeder Biologisch

Boerenkool Poeder Biologisch van Holyflavours is een biologisch gecertificeerd product van premium kwaliteit. Je weet dankzij dit certificaat, dat wat je koopt, tot stand is gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

De door ons geselecteerde biologische gedroogde groenten komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt.

Het BIO keurmerk staat voor 100% gecontroleerd biologisch en betrouwbaar. Deze ingrediënten zijn dus gegarandeerd vrij van allerlei toevoegingen als suikers, vetten en voldoen aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd. Bij Naturaplaza kun je gedroogde boerenkool kopen

 
Copyright © 2022 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.