Wortel Granulaat 0.1-0.8 mm BIO

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Wortel Granulaat 0.1-0.8 mm BIO? Kijk hier verder…
Vanaf € 3,71
Op voorraad
SKU
80054-conf
+ -

Herkomst Wortel

De wortel (Daucus carota) is een knolgewas en meestal oranje van kleur, hoewel er ook paarse, zwarte, rode, witte en gele varianten bestaan. Die varianten zijn allemaal gedomesticeerde vormen van de wilde wortel, die inheems is in Europa en Zuidwest-Azië. De plant is waarschijnlijk afkomstig uit Perzië en werd oorspronkelijk gekweekt voor zijn bladeren en zaden. Het meest gegeten deel van de plant is de penwortel, hoewel de stengels en de bladeren ook worden gegeten. De tamme wortel is selectief gekweekt voor zijn sterk vergrote, smakelijker penwortel met minder houtachtige textuur.

Verwerking tot Wortel Granulaat

Na de oogst wordt de wortel eerst gewassen en in stukken gesneden. Deze stukken worden vervolgens gedroogd. Na dit proces worden de wortels verwerkt to wortel granulaat. Het granulaat heeft een oranje tot rode kleur met een typisch wortel aroma. Het wortel granulaat heeft een licht zoete smaak en de gedroogde stukjes zijn geschikt voor soepen, rijsttafels, bami en nasi gerechten.

Gezonde eigenschappen Wortel Granulaat

Wortel zit boordevol vitamines, voedingsstoffen en antioxidanten. Zo zijn wortels rijk aan bètacaroteen, dat in het lichaam wordt omgezet in vitamine A. Daarnaast bevat het Vitamine B, C, ijzer en calcium. Wortel staat ook bekend om het verhelpen van maag- en darmproblemen en ondersteuning van de oogfuncties.

Premium Wortel Granulaat 0.1-0.8 mm BIO

Wortel Granulaat 0.1-0.8 mm BIO van Holyflavours is een biologisch gecertificeerd product van premium kwaliteit. Je weet dankzij dit certificaat, dat wat je koopt, tot stand is gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

De door ons geselecteerde biologische gedroogde groenten komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt.

Het BIO keurmerk staat voor 100% gecontroleerd biologisch en betrouwbaar. Deze ingrediënten zijn dus gegarandeerd vrij van allerlei toevoegingen als suikers, vetten en voldoen aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

 
Copyright © 2022 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.