Probiotica

Welkom op onze probiotica pagina. Probiotica zijn goede bacteriën die je gezondheid niet aantasten, maar juist ondersteunen. Door probiotica in een goede dosering in te nemen, zal het een positief effect hebben op de gezondheid. In ons assortiment vind je diverse probiotica producten.

... Lees meer
1 product
Sorteer op
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 11,31

Het gebruik van probiotica capsules

Wat zijn probiotica precies?

Probiotica zijn piepkleine levende organismen, ook wel micro-organismen genoemd, die van nature in een dierlijk of menselijk lichaam overleven. Daar is niets geks aan. sterker nog: als probiotica in een goede dosering worden ingenomen, hebben ze een positief effect op de gezondheid. Probiotica zijn goede bacteriën: bacteriën die je gezondheid niet aantasten, maar juist ondersteunen. Per dag heb je maar liefst 1-10 miljard van deze jongens nodig.

Wat speelt zich af in het maag-darmkanaal?

Om de werking van probiotica te illustreren, is het van belang dat we eerst duidelijk maken wat er precies in het maag-darmkanaal plaatsvindt.

In het maag-darmkanaal leven heel veel micro-organismen. Deze worden ook wel ‘darmmicrobiota’ genoemd. Deze darmmicrobiota zijn betrokken bij verschillende cruciale processen in het menselijk lichaam, onder meer: de huishouding van energie, het goed functioneren van spijsverteringsstelsel, immuunsysteem en hersenfuncties.

Darmmicrobiota in onbalans

Als er sprake is van balans in darmmicrobiota dan houden nuttige en schadelijke bacteriën elkaar volledig in evenwicht. Het kan ook het geval zijn dat er is sprake is van onbalans. Dit vindt bijvoorbeeld plaats als er meer schadelijke bacteriën aanwijzing zijn in het maag- en darmkanaal dan darmmicrobiota.

Die onbalans kan onder meer ontstaan door het gebruik van medicijnen (antibiotica), maar ook door een (zittende) levensstijl met veel koolhydraten en vetten.

probiotica herstellen de balans

Als er sprake is van een (grote) verstoring in de microbiota van het maag-darmkanaal kan je probiotica inzetten om de balans te herstellen. Het is alsof je gewichtjes toevoegt aan een weegschaal, waardoor de ene schaal niet meer doorslaat, maar de schalen elkaar perfect in balans houden.

Waar zitten probiotica in?

Probiotica tref je van nature onder meer aan in (gefermenteerde) zuivelproducten, maar de supplementen van Naturaplaza kunnen ook uitkomst bieden. Met de probiotica producten in ons assortiment ben je in staat de natuurlijke balans in je maag-darmflora te herstellen. Gun je lichaam dat extra beetje liefde en aandacht, zodat jij optimaal energiek bent en goed kunt concentreren.

Wat zijn probiotica capsules?

Met probiotica capsules worden capsules bedoeld die specifieke probiotica bacteriën of gisten bevatten. Probiotica bevorderen de darmflora.

In het Naturaplaza assortiment vind je verschillende natuurlijke probiotica supplementen, waaronder probiotica capsules van het merk Bio-Kult.

Waarom probiotica bestellen?

Probiotica zorgen voor een perfecte balans in het lichaam. Deze goede bacteriën houden de potentieel schadelijke bacteriën in balans en stellen je in staat om optimaal gezond te zijn (of juist te worden).

De balans kan door verschillende factoren worden verstoord, onder meer door het volgen van een rigoureus dieet, bij het gebruik van bepaalde medicijnen, als je een ziekte onder de leden hebt of door omgevingsfactoren. Supplementen kunnen dan uitkomst bieden.

Probiotica van de Bio-Kult productenlijn

Bio-Kult staat bekend als topper onder de producenten van probiotica supplementen. Om die reden heeft Naturaplaza verscheidene supplementen van Bio-Kult in het assortiment opgenomen.

Bio-Kult Candéa is een kwaliteitsproduct in met maar liefst 7 verschillende soorten bacteriestammen. Ook is het een grapefruitpit- en knoflookextract. Je kunt bij Naturaplaza natuurlijk ook terecht voor de meer ‘reguliere’ probiotica: je vindt ze overzichtelijk ingedeeld onder ‘Bio-Kult Regular’. Probiotica zijn te verkrijgen in verkappingen van 60 of van 120 capsules.

Probiotica voor kinderen van Bio-Kult

In ons assortiment vind je ook een probiotica formule speciaal voor baby’s en peuters, plus jonge kinderen. Deze vorm van probiotica bestaat uit maar liefst 7 verschillende stammen, bevat vitamine D3 en Omega 3 (ter bevordering van het immuunsysteem, in samenwerking met Preplex (acaciagom en FOS). Uiteraard zitten er geen kunstmatige suikers, smaak- of kleurstoffen in deze probiotica verwerkt. Bewaar de probiotica altijd op kamertemperatuur.

Overschrijd dagelijkse dosering niet

Gebruik per dag niet meer probiotica dan is voorgeschreven. De lijn producten bestaat uit voedingssupplementen die in combinatie met voedsel in een normaal voedingspatroon geslikt dienen te worden. Supplementen maken onderdeel uit van uitgebalanceerd dieet, maar zijn geen vervanging van de voedingsmiddelen in je dieet. Mits u zwanger bent en voedingssupplementen wilt gebruiken, dient u eerst contact op te nemen met een arts.

Nuttige bacteriën

Er is een aantal nuttige bacteriën dat de werking van maag- darmkanaal kan bevorderen, dat niet onder de probiotica valt. Je vindt deze bacteriën onder meer in yoghurt, kefir, bepaalde soorten kaas (Hüttenkäse), in zuurkool en augurk.

Een nadeel is dat de hoge zuurtegraad in het maag-darmkanaal de bacteriën in bovenstaande voedingsmiddelen al afbreken voor ze de darmen levend kunnen bereiken. Probiotica uit supplementen bereiken de darmen wel levend.

Gezondheidsvoordelen probiotica

Wat de gezondheidsvoorwaarden per probioticamiddel zijn, verschilt een beetje. Wel kun je de gezondheidsvoordelen van beschikbare probiotica grofweg opdelen in drie verschillende categorieën.

Algemene effecten probiotica

Probiotica zorgen voor een verbeterde ‘kolonisatieresistentie’. Dat betekent dat het toedienen van werkzame bacteriën inhoudt dat het aantal nuttige bacteriën in maag en darm toeneemt.

Ziekteverwekkende organismen (‘slechte’ bacteriën) hebben minder kans om schade aan te richten. Je houdt als het ware de invasie van een vijandig legertje tegen door een eigen legertje op te richten dat de agressors het hoofd kan bieden.

Het voordeel is dat je meestal niet een specifiek bacteriesoort hoeft in te nemen om de slechte bacterie effectief te kunnen bestrijden.

Frequente effecten van probiotica

Er wordt van frequente effectengesproken als de effecten van probiotica alleen worden waargenomen als ze bepaalde specifieke bacteriën bevatten. Het gaat bijvoorbeeld om de stimulatie van vitamines, enzymen en metabolieten (ontstaan uit het stofwisselingproces).

De gezondheidseffecten worden alleen behaald als er een probioticum gekozen wordt waarin één of meerdere van de specifieke bacteriën voorkomen om het gewenste effect te behalen.

Zeldzame of bijzondere effecten

Voorbeelden van bijzondere effecten zijn de vermindering van stress of het verbeteren van de energie- en glucosestofwisselen. Dit zijn zeldzame effecten, omdat ze slechts bij enkele specifieke stammen van bacteriën effect oproepen.

Probiotica kopen

De ideale probiotica kopen doe je natuurlijk bij Naturaplaza. Ons assortiment is breed en bevat alleen de beste probiotica, die bovendien puur natuur zijn, zonder toegevoegde kunstmatige stoffen.