Tonkabonen Heel Biologisch

5/5.0 (1 reviews)

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Tonkabonen Heel Biologisch? Kijk hier verder…

Levertijd wordt berekend...
Kom je er niet uit?
We zijn bereikbaar van Ma t/m vr van 08:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Winning van Tonkabonen

Nadat de pitten zijn geoogst, worden ze gedroogd en een etmaal in geweekt in alcohol of rum. In rum geweekte tonkabonen geven een smaak van vanille, amandel en rum. Dat maakt ze een perfecte smaakmaker van desserts en patisserie. Na toevoeging van de alcohol worden de bonen weer gedroogd en vind er een fermentatieproces plaats.

Tonkabonen toepassingen

Tonkabonen worden in desserts, de garnering van desserts (ganache), karamelsuikerwerk, ijs of patisserie gebruikt als een vanille surrogaat. Ze hebben een prettige en door sommigen als 'hypnotisch' omschreven geur en ze worden daarom ook veel gebruikt in de parfum en tabaksindustrie. Vanwege de aanwezigheid van de stof coumarine in tonkabonen worden ze echter niet op grote schaal en in grote hoeveelheden gebruikt in de voedselindustrie. Coumarin is giftig voor o.a. je lever, maar je zou volgens de Europese Voedselveiligheids Authoriteit (EFSA) zo'n 2400 borden met desserts, waarin tonkabonen zijn verwerkt, moeten opeten voor je gevaar loopt te veel coumarin (0.1mg/kg per dag) binnen te krijgen.

Herkomst van Tonkabonen

Tonkabonen (Dipteryx odorata) groeien aan een Tonkaboom. Het zijn de pitten van de vrucht die deze boom draagt. Tonkabonen zijn smalle, zwarte langwerpige en gerimpelde bonen met een bruine binnenkant.

Waar kan ik biologische smaakmakers kopen?

Gemakkelijk biologische smaakmakers kopen doe je natuurlijk bij Naturaplaza. In onze webshop kun je biologische smaakmakers kopen in handige consumenten verpakkingen of in iets grotere hoeveelheden van meestal 1 kg. Meld je aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele biologische smaakmakers aanbieding meer.

Tonkabonen Heel Biologisch van premium kwaliteit

Dit is een biologisch gecertificeerd product van premium kwaliteit. Je weet dankzij dit certificaat, dat wat je koopt, tot stand is gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

Het BIO keurmerk staat voor 100% gecontroleerd biologisch en betrouwbaar. Deze ingrediënten zijn dus gegarandeerd vrij van allerlei toevoegingen als suikers, vetten en voldoen aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen.

De door ons geselecteerde biologische smaakmakers komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

Tonkabonen Heel Biologisch van het merk Holyflavours

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

Bekijk alle producten van Holyflavours

Is Tonkabonen Heel Biologisch toch niet wat je zocht? Gebruik dan onze intuïtieve zoekfunctie. Begin gewoon met tiepen in de zoekbalk en zie welke resultaten er verschijnen na elke lettergreep.

Meer informatie over dit product?

Heb je een vraag over Tonkabonen Heel Biologisch? Stel hem dan aan onze support afdeling. Onze ervaren productspecialisten helpen je graag verder.

Kenmerken
Artikelnummer 43080-conf
Productspecificatie Specsheet
Aanbevolen gebruik Toevoegen naar smaak
Ingrediënten Tonkaboon
Speciale Eigenschappen BIO
Land van teelt Brazilië
Merk Holyflavours
HS-Code 12119030
Private Label mogelijk? Ja
Reviews
Uniek, lekker, gezond en veelzijdig.
Uniek, lekker, gezond en veelzijdig. Zo kan ik deze bonen het beste omschrijven. Echt het kopen waard.
Kom je er niet uit?
We zijn bereikbaar van Ma t/m vr van 08:00 tot 17:00
Neem contact met ons op