image/svg+xml Openclipart

Rietsuiker Poeder Biologisch

5/5.0 (1 reviews)

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Rietsuiker Poeder Biologisch? Kijk hier verder…

Levertijd wordt berekend...
Kom je er niet uit?
We zijn bereikbaar van Ma t/m vr van 08:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Oorsprong en geschiedenis Rietsuiker

Rietsuiker is een uit bestaande voorouders gecultiveerde soort riet. Hij werd voor het eerst gecultiveerd door de Austronesiërs in maritiem Zuidoost-Azië, zo'n 5000 jaar voor Christus. Dankzij een prehistorische migratie over zee breiden de Austronesiërs hun gebieden tot 1500 vC uit van Madagaskar tot Hawaï. En tijdens die migraties kwam de rietsuiker mee. Van rietsuiker werd voor het eerst suiker gemaakt in Noord-India. Door moslims en arabische handelaren werd de Rietsuiker vanaf de 8e eeuw verder verspreid over de wereld. In de middeleeuwen was rietsuiker in Europa een statussymbool van macht en werd het tot de zeldzame en dure specerijen gerekend.

Hoe wordt Rietsuiker (poeder) gemaakt?

Rietsuiker kan in verschillende vormen voorkomen. Afhankelijk van de hoeveelheid Melasse die uit het oerproduct wordt gefilterd, wordt de kleur van rietsuiker steeds lichter. Melasse is een product dat wordt verwerkt in onder andere roggebrood en drop.

Gezonde eigenschappen van Rietsuiker poeder en toepassingen

Rietsuiker is vrij van tarwe, gluten, eieren, melk en noten. Ook is rietsuiker ongeraffineerd. Het bevat dus nog alle van nature aanwezige voedingsstoffen. Rietsuiker kan worden gebruikt als een biologische vervanger van bietsuiker in verschillende baksels of andere etenswaren waar het in wordt verwerkt.

Waar kan ik biologische rietsuikerproducten kopen?

Gemakkelijk biologische rietsuikerproducten kopen doe je natuurlijk bij Naturaplaza. In onze webshop kun je biologische rietsuikerproducten kopen in handige consumenten verpakkingen of in iets grotere hoeveelheden van meestal 1 kg. Meld je aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele biologische rietsuikerproducten aanbieding meer.

Nog meer informatie?

Bekijk het bijbehorende blog-artikel voor nog meer informatie over dit product.

Rietsuiker Poeder Biologisch van premium kwaliteit

Dit is een biologisch gecertificeerd product van premium kwaliteit. Je weet dankzij dit certificaat, dat wat je koopt, tot stand is gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

Het BIO keurmerk staat voor 100% gecontroleerd biologisch en betrouwbaar. Deze ingrediënten zijn dus gegarandeerd vrij van allerlei toevoegingen als suikers, vetten en voldoen aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen.

De door ons geselecteerde biologische rietsuikerproducten komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

Rietsuiker Poeder Biologisch van het merk Holyflavours

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

Bekijk alle producten van Holyflavours

Is Rietsuiker Poeder Biologisch toch niet wat je zocht? Gebruik dan onze intuïtieve zoekfunctie. Begin gewoon met tiepen in de zoekbalk en zie welke resultaten er verschijnen na elke lettergreep.

Meer informatie over dit product?

Heb je een vraag over Rietsuiker Poeder Biologisch? Stel hem dan aan onze support afdeling. Onze ervaren productspecialisten helpen je graag verder.

Kenmerken
Artikelnummer 45060-conf
Productspecificatie Specsheet
Productvorm Poeder
Aanbevolen gebruik Toevoegen naar smaak
Ingrediënten Ruwe rietsuiker
Speciale Eigenschappen BIO
Land van teelt Duitsland
Land van productie Nederland
Merk Holyflavours
HS-Code 12129300
Private Label mogelijk? Ja
Energie (kcal/kJ) 398 kcal / 1692 KJ
Eiwitten <0,5 g
Koolhydraten 99 g
Vetten <0,5 g
Verzadigde Vetten <0,1 g
Vezels <0,5 g
Natrium -
Zout 0,01 g
Reviews
Goed product
Product komt overeen met de foto's.
Kom je er niet uit?
We zijn bereikbaar van Ma t/m vr van 08:00 tot 17:00
Neem contact met ons op