Stevia Strooisuiker Erythritol

Castorsuiker is strooisuiker op basis van 99% erythritol als drager en stevioglycoside (95% zuiverheid) als zoetmaker. Erythiritol is in de Europese Unie toegestaan voor het gebruik in levensmiddelen. In de Verenigde Staten is het GRAS-erkend ('generally recognized as safe'). Lees hieronder verder...

Waardering:
100% of 100
Vanaf € 2,69
Op voorraad
SKU
90008-conf
+ -

Stevia strooisuiker

Strooisuiker op basis van de suikeralcohol erythritol met als zoetstof steviolglycosiden gewonnen uit Stevia planten. Vergeleken met andere suikersalcohols zoals sorbitol, maltitol, lactose en isomalt is zoetstof erythritol zeer gemakkelijk te verteren. Omdat de spijsvertering erythritol vlot opneemt en het restant afscheidt, blijven de gebruikelijke bijwerkingen voor suikeralcohol achterwege.

Erythritol is in de Europese Unie toegestaan voor het gebruik in levensmiddelen. In de Verenigde Staten is het GRAS-erkend ('generally recognized as safe'). Een lekker suikervrij alternatief!

Oorsprong

Stevia, ook wel honingkruid genoemd, is een natuurlijke zoetstof die afkomstig is uit de bladeren van de Stevia rebaudiana plant die van nature voorkomt in Zuid-Amerika. De stoffen die de plant zoet maken zijn de geconcentreerde steviolglycosiden.

meer stevia-informatie

Voordelen Stevia strooisuiker

Stevia strooisuiker is een natuurlijke zoetstof en tot 300 keer zoeter dan gewone suiker en bevat geen calorieën. Het is een perfecte vervanger van gewone suiker, omdat het geen schadelijke impact heeft op de bloedspiegel. Daarom is 100% natuurlijke stevia erythitol suiker geschikt voor mensen die diabetes hebben en voor mensen die minder suiker willen eten. Erythritol poeder bevat een mooie zoete smaak.

Erythritol gebruiken en Ingrediënten

Stevia suiker bestaat voor 99% uit erithritol poeder, de drager/kristalstructuur. De overig procent is de zoetstof stevioglycoside (95% zuiverheid). Deze stevia erythitol is een natuurlijke zoetstof en vrij van suiker, gist, tarwegluten, soja, melk, ei, kleurstoffen, aroma's en kunstmatige zoetstoffen. Erythritol is de enige natuurlijke polyol, die geen calorieën levert. Het wordt gewonnen via fermentatie van glucose door een gist.

Steviasuiker met Glycemische Index (GI)=0! In dezelfde dosering als suiker gebruiken 1:1 vervangt suiker in recepten in gelijke verhouding is geschikt en veilig voor gebruik door patiënten met diabetes, phenylketonurie (PKU) en candida bevat geen lactose, maltodextrine of kunstmatige zoetstoffen is zeer geschikt om mee te koken en bakken.

Voedingswaarde per 100 gram Castor suiker:

  • Calorieën0 kJ/0 Kcal (het product bevat geen calorieën)
  • Eiwit 0,05 gram
  • Koolhydraten 0,3 gram
  • Polyalcohol 99 gram *)
  • Suiker 0 gram
  • Vet 0,1 gram
  • Vetzuren 0,1 gram
  • Ballaststoffen 0,1 gram
  • Natrium 0 gram

Geïnteresseerd in vloeibare stevia? Bekijk onze vloeibare stevia hier.

Premium Stevia Strooisuiker Erythritol

Stevia Strooisuiker Erythritol van Steviahouse is een product van premium kwaliteit. Dit product is tot stand gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

Steviahouse is het merk voor al uw stevia producten. De gezonde suikervervanger voor elke toepassing.

De door ons geselecteerde zoetstoffen komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt.

De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd. Erythritol suiker waar te koop?
Wil je erythritol vloeibaar, erythritol suiker kopen of erythritol poeder kopen? Erythritol kopen winkel. Bij Naturaplaza kun je online deze suikers van erythritol kopen. 


 
Copyright © 2022 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.