Stevia Zoetstof

Stevia suiker is een natuurlijke zoetstof afkomstig van de stevia plant. Het is zeer geschikt om talloze producten mee te zoeten en stevia wordt gezien als 'gezond' alternatief voor gewoon suiker. Daarnaast is stevia een perfecte zoetstof voor mensen met diabetes, doordat het product een Glycemische Index van 0 heeft.

... Lees meer
8 producten
Sorteer op
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 8,93
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 11,18
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 7,65
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 13,11
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 15,29
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 4,55

Stevia zoetstof: de gezonde suikervervanger!

Je hebt waarschijnlijk al gehoord dat stevia zoetstof een uitstekende vervanger is van suiker. Maar wat is de zoetstof stevia precies. Stevia is afkomstig van de Zuid-Amerikaanse stevia plant.

De stoffen in deze stevia plant, de zogenaamde steviolglycosiden, zijn veel zoeter dan suiker en hebben weinig nasmaak, geen calorieën en geen effect op de bloedsuiker. Daarnaast zijn er ook nauwelijks bijwerkingen die veroorzaakt worden door stevia. Daarmee is het een veilige en natuurlijke zoetstof. Een gezonde suikervervanger die voordelen voor de gezondheid biedt.

Een goed alternatief voor suiker

Stevia zoetstof is al vele jaren een veilig alternatief voor suiker. Tegenwoordig worden honderden voedingsmiddelen en dranken over de hele wereld gezoet met stevia zoetstof. Je ziet het product terug in veel frisdranken en vitamine water en veel bedrijven gebruiken het steeds vaker omdat suiker veel negatieve bijwerkingen heeft, zeker als je dat vergelijkt met de bijwerkingen die steviolglycosiden met zich mee kunnen brengen.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van stevia?

Er zijn nog veel onderzoeken bezig waarin de medische voordelen van de zoetstof stevia worden onderzocht. Dit is niet zo gek als je weet dat extracten van Stevia bladeren al eeuwen gebruikt worden als medicinale kruiden bij de traditionele behandeling van diabetes in Zuid-Amerika.

Hoe Stevia de wereld aan het veroveren is!

Nadat stevia in Zuid-Amerika werd ontdekt namen de Spaanse veroveraars het al snel mee naar Europa. Bijzonder is ook de populariteit van de plant in Japan waar stevia wordt gezien als het suikeralternatief bij uitstek voor het zoet maken van voedsel en dranken. Dat maakt Japan tot de grootste consument van stevia ter wereld.

Het product is ook een opmars begonnen in China, India, Zuid-Korea, Taiwan en Israël, en wordt steeds vaker in veel landen over de hele wereld gebruikt.

Wat zijn verder nog goede eigenschappen van stevia?

We gaan de voordelen van stevia nog voor je na zodat je goed op de hoogte bent van deze natuurlijke en populaire suikervervanger.

Een goed alternatief voor mensen met diabetes!

Onderzoek heeft aangetoond dat stevia-zoetstoffen geen calorieën of koolhydraten bijdragen aan het dieet. Ze hebben ook geen effect aangetoond op de bloedglucose- of insulinerespons. Hierdoor kunnen mensen met diabetes een grotere verscheidenheid aan voedsel eten en voldoen aan een gezond maaltijdplan.

Betere gewichtscontrole bij een dieet.

Stevia kan suiker in een dieet vervangen om op gewicht te blijven. Er zijn veel oorzaken van overgewicht en obesitas, zoals lichamelijke inactiviteit en verhoogde inname van energierijk voedsel met veel vet en toegevoegde suikers.

Stevia bevat geen suiker en zeer weinig of geen calorieën. Het kan onderdeel zijn van een goed uitgebalanceerd dieet om de energie-inname te verminderen zonder aan smaak in te boeten.

In welke vormen kan ik stevia kopen?

Stevia is commercieel verkrijgbaar in veel verschillende vormen. Stevia-bladeren zijn de bladeren van de stevia-plant die zijn fijn gemalen of op andere wijze zijn verwerkt. Ruwe stevia of ruw stevia-extract is een andere ruwe vorm van stevia die ruwe en minder bewerkte stevia kan bevatten.

Stevia extract is de meest voorkomende vorm die je kunt kopen. Dit is de gezuiverde vorm van stevia die voor 95% zuiver is en is samengesteld uit de zeer zoete componenten in het stevia blad. Stevia extract is een slimme gezondheidsbewuste keuze voor mensen met diabetes en die op hun gewicht moet letten.

De stevia producten van Naturaplaza

Als een ervaren online verkoper van natuurlijke zoetstof hebben we ook een verscheidenheid van stevia suikervervangers in ons assortiment. Zo heb je een goed alternatief dat gezonder is en ook nog eens veel voordelen bevat voor je gezondheid.

Stevia poeder

Bij ons kun je stevia kopen in poedervorm dat makkelijk is te gebruiken bij het koken. Het is ook geschikt als grondstof voor het bakken van allerlei (zoete) gerechten. Let op: Dit poeder kun je niet gebruiken als stevia poedersuiker, omdat de intensiteit en zoetkracht vele malen groter zijn dan die van gewone poedersuiker.

Stevia suiker

We hebben ook stevia suiker op voorraad dat je als strooisuiker kunt gebruiken ter vervanging van geraffineerde tafelsuikers.

Stevia druppels

Natuurlijk zijn er ook stevia druppels te koop. De stevia extract vloeistof is beschikbaar in flesjes van 50 ml, 100 ml, 500 ml en 1000 ml. De stevia druppels in de 50 en 100 ml flesjes stevia extract hebben een druppelaar dop, waardoor ze geschikt zijn om je thee of koffie mee te zoeten in precies afgemeten druppels.

Welke stevia zoetjes zijn het beste?

De stevia zoetjes van Naturaplaza zijn een geschikt alternatief voor aspartaam zoetjes of suiker. RebA60 en RebA97 zijn de twee soorten stevia zoetjes die we in ons assortiment hebben. RebA97 zoetjes zijn zoeter van smaak en word door veel mensen als minder bitter ervaren dan de RebA60 zoetjes. Welke stevia zoetjes het lekkerst zijn, verschilt dan ook per persoon.