Stevia Poeder

Stevia is een zoetstof die steeds vaker gebruikt wordt ter vervanging van suiker. De populariteit van stevia is te begrijpen, aangezien suiker steeds vaker gezien wordt als een boosdoener. Op deze pagina vind je diverse stevia poeders van de hoogste kwaliteit.

... Lees meer
3 producten
Sorteer op
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 8,93
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 11,18
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 4,55

Stevia: een veelzijdige suikervervanger

Stevia (niet stivia) is een zoetstof die steeds vaker gebruikt wordt ter vervanging van suiker. De populariteit van stevia is te begrijpen gezien suiker steeds vaker gezien wordt als een boosdoener. Maar wat moet je weten over stevia? In dit artikel leggen wij uit wat stevia is en dat je stevia kopen kan in verschillende soorten bij Naturaplaza.

Wat is stevia?

Stevia is een zoetstof en suikervervanger en wordt gemaakt van de bladeren van de plantensoort Stevia rebaudiana die afkomstig is uit Brazilië en Paraguay. Stevia heeft de actieve verbindingen steviolglycosiden (voornamelijk stevioside en rebaudioside), die 30 tot 150 keer de zoetheid van suiker hebben. Het lichaam metaboliseert de glycosiden in stevia niet, dus het bevat nul calorieën.

De smaak van Stevia merk je geleidelijk maar duurt wel langer dan die van suiker, en sommige extracten kunnen bij hoge concentraties een bittere of zoethoutachtige nasmaak hebben. De Europese Unie heeft stevia-additieven in 2011 goedgekeurd, terwijl stevia in Japan al tientallen jaren op grote schaal wordt gebruikt als zoetstof.

Een zoet wonder uit Zuid-Amerika

Als een natuurlijke zoetstof heeft stevia bewezen gezondheidsvoordelen. De groene stevia bladplant groeit in Zuid-Amerika en wordt daar al eeuwen gebruikt wegens zijn eigenschappen. De inheemse volkeren van landen zoals Paraguay zijn al lang bekend met de waarde van deze plant en gebruiken deze om eten en drank op smaak te brengen.

Traditioneel worden de groene stevia bladeren van de planten, vaak zoet kruid genoemd, gedroogd en gebruikt om mate, thee en medicijnen te zoeten. De zoetheid van het product komt van de steviolglycosiden in de bladeren.

 

Dit proces is vergelijkbaar met hoe andere plantaardige ingrediënten, zoals suiker en vanille-extract, worden verkregen. De zoete moleculen in de groene stevia plant worden geëxtraheerd door de gedroogde bladeren in water (zoals thee) te weken en vervolgens de best smakende steviolglycosiden te scheiden en te zuiveren.

De voordelen van stevia ten opzichte van suiker

Stevia is een 100% volledig natuurlijke zoetstof zonder calorieën. Het dient als een gezonder alternatief voor geraffineerde suikers. Daarnaast heeft het nog een aantal voordelen voor de gezondheid.

Ideaal als suikervervanger als je op je gewicht moet letten

Plantaardige en caloriearme stevia wordt sterk aanbevolen voor een uitgebalanceerd dieet om de suikerinname te verminderen zonder af te zien van zoet voedsel. De grondoorzaken van overgewicht en obesitas zijn onder meer factoren zoals langdurig zitten, lichamelijke inactiviteit in combinatie met een hoge en frequente inname van voedingsmiddelen die zijn gevuld met geraffineerde suiker.

Stevia is daarom ideaal als zoetstof die je toch nog het gevoel geeft dat je zoet kunt eten. Het is ook goed om te weten dat onderzoek aantoont dat stevia geen calorieën of koolhydraten heeft en daarom geen effect heeft op de bloedglucose.

Koop nu stevia poeder en geniet gelijk van alle voordelen

Stevia is dus niet alleen een smakelijke en natuurlijke zoetstof, stevia heeft veel gezondheidsvoordelen. Als je jouw suikerinname wilt verminderen zonder alle zoetigheid op te geven, dan kun je nu bij Naturaplaza stevia kopen.

Stevia is een natuurlijke zoetstof  Stevia kan wonderen brengen in het dieet, vooral wanneer je jouw suikerconsumptie moet verminderen.

Stevia extract Poeder: de geconcentreerde suikervervanger

Lekkere suikervrije baksels kun je nu eenvoudig maken met Stevia extract poeder van Naturaplaza. Stevia extract is ook zeer geschikt voor koffie, thee en limonade. Stevia in poedervorm een prima alternatief voor tafelsuiker. Bovendien heeft het een overheerlijke smaak die intenser is dan suiker.

Welke zoetjes zijn het beste?

De stevia zoetjes van Naturaplaza zijn een geschikt alternatief voor aspartaam zoetjes of suiker. RebA60 en RebA97 zijn de twee soorten stevia zoetjes die wij in ons assortiment hebben. RebA97 zoetjes zijn zoeter van smaak en word door veel mensen als minder bitter ervaren dan de RebA60 zoetjes. Welke stevia zoetjes het lekkerst zijn verschilt dan ook per persoon.

Een suikervervanger zonder schadelijke toevoegingen

Omdat de Stevia wordt gewonnen uit de bladeren van de plant is het een natuurlijk product. Het Stevia poeder van Naturaplaza voldoet verder aan alle Europese richtlijnen. Dit betekent dat er geen toevoegingen in zitten zoals maltodextrine.

Omdat het steviapoeder van Naturaplaza een glycemische index (GI) van 0 (nul) heeft is het zeer geschikt voor mensen met diabetes. Laat je op de website inspireren door de vele verschillende recepten waar je stevia poeder voor kunt gebruiken.

Kies uit verschillende extracten uit de Steviaplant

Stevia poeder is te krijgen in verschillende concentraties. Naturaplaza heeft daarbij wel de hoogste kwaliteit die is gebaseerd op de geconcentreerde extracten uit de bladeren van de Steviaplant. Probeer het stevia extract uit dat het beste past bij jouw smaak en dieet. Wij hebben voor elk gerecht en elke drank een passend stevia poeder.

Stevia waar te koop? Bij Naturaplaza!

Als je op je gewicht moet letten is stevia poeder dus een ideaal alternatief en een ideale manier om suiker te vermijden. Het heeft de consistentie en de veelzijdigheid van suiker. Gelukkig heeft het niet de bijwerkingen en is het prima te gebruiken in koffie, thee of een gezonde smoothie. Koop daarom nu steviapoeder dat dus calorievrij en glutenvrij is.

Stevia kopen? Dat kan bij Naturaplaza in onder andere gegranuleerde vorm. Ontdek ook recepten waarmee je heel makkelijk de lekkerste gerechten, maaltijden en drankjes maakt. Laat je verder inspireren door heerlijke recepten die op onze site te vinden zijn.