Ahornsuiker

De smaak van ahornsuiker doet een beetje denken aan karamel en zoethout. Deze suiker is perfect voor op gebak, pannenkoeken, thee en heerlijke geflambeerde nagerechten.… Lees hieronder verder...
Waardering:
100% of 100
Vanaf € 4,45
Op voorraad
SKU
30002-conf
+ -

Oorsprong

Ahornsuiker, ook wel maple sugar genoemd, wordt verkregen uit het sap van de suikeresdoorn. Deze soort esdoorn komt voor in het oosten van Noord-Amerika. In de lentemaanden worden in de esdoorn kleine gaatjes geboord om de boomsappen te winnen. Hieruit wordt de beroemde ahornsiroop gemaakt. Middels een complex verdampingsproces wordt de esdoornsiroop gekristalliseerd en dat resulteert in het zeldzame ahornsuiker. Uit één suikeresdoorn kan per jaar slechts 2-3 kg suiker geproduceerd worden.

Indianen kenden vroeger geen andere zoetstof dan ahornsuiker. Zij lieten kolonisten zien hoe zij de ahornsiroop uit de suikeresdoorn tapten.

Gebruik

Ahornsuiker is zoeter dan kristalsuiker en smaakt een beetje naar karamel en zoethout. De ahornsuiker kan gebruikt worden in alle voedingsmiddelen waar ook kristalsuiker voor gebruikt wordt. Bijvoorbeeld in gebak, crêpes of in de thee.

Gaat uw voorkeur toch meer uit naar vloeibare zoetstoffen? In ons assortiment kunt u natuurlijke vloeibare zoetstoffen vinden, als dat meer is wat u zoekt!

Premium Ahornsuiker

Ahornsuiker van Holyflavours is een product van premium kwaliteit. Het is tot stand gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

De door ons geselecteerde Flüssige Süßstoffe komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

 
Copyright © 2022 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.