Muscovado suiker donker

Naturaplaza voor uw natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Muscovado suiker donker? Kijk hier verder…
Waardering:
100% of 100
Vanaf € 2,30
Op voorraad
SKU
30014-conf
+ -

De charme van Muscovado suiker donker

Muscovado suiker donker is een rietsuikersoort met een ruwe structuur. Deze suikersoort groeit op het eiland Mauritius. Op dit kleine eilandje in de Indische Ocean is het klimaat namelijk ideaal voor het telen van suikerriet. Ook leent de bodem op Mauritius zich hier uitstekend voor. Wat is Muscovado suiker nu echt? In Muscovado suiker zit rond de 10-15 procent Melasse.

Dit oersuiker is zacht, maar ook vochtig en klonterig. Melasse komt voort uit suikersap dat lang gekookt is en vervolgens geroerd tot een dikkere, stroperige massa. Nadat de melasse verder is verhit, verdampt elk spoortje resterend water. Dit zorgt voor de zachte, rijke smaak van mout en toffee. Kortom: muscovado suiker heeft een uniek en smakelijk karakter.

Waar kun je Muscovado suiker donker voor gebruiken?

Muscovado suiker is ideaal om warme dranken en maaltijden een zoete, maar hartige smaak mee te geven. Muscovado wordt onder meer gebruikt voor het zoet maken van marinades, maar ook voor het zoeten van chutneys en donkere sauzen.

Ook wordt de suikersoort in veel verschillende warme dranken gebruikt. Muscovado heeft een opvallend frisse, licht bittere en zelfs dropachtige smaak. Vroeger werd bruine suiker ook wel de suiker voor ‘armelui’ genoemd, maar vandaag de dag denken we daar wel anders over: Muscovado is een luxe product. Een voordeel ten opzichte van witte suiker is dat er aan Muscovado nauwelijks is gesleuteld.

Wat houdt raffineren in?

Tijdens het raffineren wordt uit suikerbiet of suikerriet witte suiker gemaakt. Gesneden bieten of rietstengels worden verhit, waarna de suiker in water oplost. Dit ruwe sap wordt vervolgens gekookt totdat er kristallen overblijven waaruit witte suikers ontstaan. Net als andere rietsuikers wordt Muscovado uit suikerriet gemaakt. Het riet is gesneden, verhit en vervolgens kort gecentrifugeerd. Melasse is een bijproduct van centrifugeren. Het is donker en brijachtig. Waar het bij andere suikersoorten wordt verwijderd, is dat bij Muscovado niet het geval.

Premium Muscovado suiker donker

Muscovado suiker donker van HolyFlavours is een product van premium kwaliteit. Je weet dat wat je koopt, tot stand is gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

HolyFlavours staat voor producten, die gezond zijn en van de hoogste kwaliteit. De door ons geselecteerde natuurproducten komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt.

 
Copyright © 2022 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.