Dode Zeezout Granulaat 1.0- 2.5 mm
- bespaar
Hoe wordt keukenzout verkregen?
In zijn pure vorm is Dode Zeezout niet geschikt voor consumptie. Door de hoge concentratie mineralen in het zout, waaronder magnesium, krijgt het een bittere smaak.
Het tafelzout wordt op een andere manier gewonnen, en op de juiste manier, dan in andere zeezoutfabrieken. Om keukenzout te verkrijgen, wordt een speciale techniek gebruikt. Het water van de Dode Zee wordt naar verdampingsbekkens geleid. Natriumchloride is het zwaarste van alle zouten en bezinkt het eerst op de bodem van de zoutziederij. Het "overgebleven" water wordt vervolgens weer afgevoerd en nieuw water wordt ingelaten. Dit proces wordt keer op keer herhaald. Dit levert een zout op dat minder magnesium, kalium en andere mineralen bevat die typisch zijn voor de Dode Zee - maar veel meer natriumchloride (NaCl), d.w.z. een keukenzout.
Het zout wordt gewaardeerd door chef-koks in veel van 's werelds toonaangevende keukens.
Het toepassen van zeezout
Dode Zeezout kan worden gebruikt als vervanger voor gewoon keukenzout. Het heeft een sterke, zoute smaak en kan bij alle soorten voedsel worden gebruikt.
Specifieke eigenschappen Dode Zeezout:
- 99,0% NaCI.
- 0,06% Mg.
- 0,15% SO4
- 0,08% Ca.
- 0,15% K.
- Vochtgehalte 2%.
Herkomst van Dode zee zout
De Dode Zee is het diepste meer ter wereld. Het ligt tussen Israël en Jordanië en wordt begrensd door de Jordaanvallei in het noorden en de Wadi Araba in het zuiden. Het meer ligt in een vallei op 429 meter onder de zeespiegel, waardoor de kust van de Dode Zee het laagste landgebied op aarde is. Met een gemiddelde dagtemperatuur van 40 graden valt er vrijwel geen neerslag en de lucht is helder en vrij van smog en verontreinigende stoffen.
De Dode Zee wordt dood genoemd vanwege het hoge zoutgehalte, waardoor in het water levende organismen niet kunnen leven. Dit hoge zoutgehalte maakt baden in de Dode Zee een heilzame activiteit voor mensen met huidproblemen. Het zoute water heeft een therapeutische werking op de huid, het haar en de nagels. De Dode Zee blijft elk jaar zinken, er is steeds minder water in de Dode Zee. Er blijven grote gebieden over die bijna alleen nog maar zout zijn. Dit zout wordt vrijwel uitgesneden en vervolgens verhandeld als badzout.
Waar kan ik dode zeezout kopen?
Gemakkelijk dode zeezout kopen doe je natuurlijk bij Naturaplaza. In onze webshop kun je dode zeezout kopen in handige consumenten verpakkingen of in iets grotere hoeveelheden van meestal 1 kg. Meld je aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele dode zeezout aanbieding meer.
Dode Zeezout Granulaat 1.0- 2.5 mm van premium kwaliteit
Dit is een product van premium kwaliteit. Het is tot stand gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.
De door ons geselecteerde dode zeezout komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.
Dode Zeezout Granulaat 1.0- 2.5 mm van het merk Holyflavours
HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.
Bekijk alle producten van Holyflavours
Is Dode Zeezout Granulaat 1.0- 2.5 mm toch niet wat je zocht? Neem dan een kijkje op de merkenpagina van Holyflavours, waar je alle producten van dit merk op een rij ziet.
Meer informatie over dit product?
Heb je een vraag over Dode Zeezout Granulaat 1.0- 2.5 mm? Stel hem dan op de tab "Produktvragen" hierboven op deze produktpagina, of neem contact op met onze verkoop afdeling. Wij helpen je graag verder.
Artikelnummer | 30144-conf |
---|---|
Productspecificatie | Specsheet |
Extra Info | Flowchart |
Productvorm | Granulaat |
Aanbevolen gebruik | Toevoegen naar smaak |
Ingrediënten | Dode Zeezout |
Vitamines en Mineralen | Kalium, Magnesium, Natriumchloride, Zink |
Speciale Eigenschappen | Conventioneel, 100% Natuurlijk |
Land van teelt | Israël |
Merk | Holyflavours |
HS-Code | 25010091 |
Private Label mogelijk? | Ja |
Energie (kcal/kJ) | - |
Eiwitten | - |
Koolhydraten | - |
Vetten | - |
Verzadigde Vetten | - |
Vezels | - |
Natrium | 39 g |
Zout | - |