Fleur de Sel Piramidezout 2-12 mm

Fleur de Sel 'bloem van het zout' genoemd, wordt alleen gewonnen op warme en winderige dagen. Het wordt door de paludier met een houten schop als een dunne laagje van het wat… Lees hieronder verder...
Vanaf € 3,02
Op voorraad
SKU
30156-conf
+ -

Oorsprong en geschiedenis van Fleur de Sel

wat is fleur de sel? Fleur de Sel wordt ook wel de bloem van het zout genoemd. Dit zout wordt alleen op warme en windstille dagen gevormd als een flinterdun laagje op het water en wordt er met behulp van een houten schep, met de hand afgeroomd. Dit Fleur de Sel is niet afkomstig van de Spaanse, Afrikaanse of Franse kusten, waar het in grote hoeveelheden wordt geproduceerd, maar komt uit India.

Hier wordt het van oudsher in kleine hoeveelheden langs de kust India geproduceerd. Op dit moment wordt per dag zo'n 60 kg geëxtraheerd. Daarmee is het ook de zeldzaamste en meest waardevolle Fleur de Sel op deze aarde.

Smaak en gebruik

Sommige fijnproevers waarderen de smaak die wordt bepaald door het gehalte aan calcium- en magnesiumsulfaat. Deze gehaltes zijn niet aanwezig in steenzout. Vanwege de piramidestructuur van het zout wordt het ook wel piramidezout genoemd.

Dit zout is een goed alternatief voor gewoon tafelzout. Het is sterker van smaak dan het Cypriotische piramidezout en milder dan bamboezout. Door de speciale structuur van dit piramidezout is het zonde om het te gebruiken tijdens het koken. Beter wordt het zout gebruikt als 'finishing touch' bij verschillende soorten aardappel-, vis- groente-, slow-foodgerechten en salades. Dit zout is geschikt als vingerzout en niet voor in een zoutmolen.

Specifieke eigenschappen Fleur de Sel Piramidezout:

  • <97,5% NaCI.
  • <0,26% Ca.
  • <0,09% Mg.
  • <1,07% SO4

Premium Fleur de Sel Piramidezout 2-12 mm

Fleur de Sel Piramidezout 2-12 mm van Holyflavours is een product van premium kwaliteit. Het is tot stand gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

De door ons geselecteerde zeezouten komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

 
Copyright © 2022 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.