Himalayazout

Welkom op onze Himalayazout pagina. Hier vind je natuurlijk en zuiver Himalayazout van de hoogste kwaliteit. Het zout heeft een roze kleur en het is in feite zeezout dat een paar honderd miljoen jaar geleden is gekristalliseerd. Het zout is het zuiverste zout dat op aarde te vinden is en het wordt met de hand gewonnen uit de Himalaya bergen.

... Lees meer
10 producten
Sorteer op
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 2,66
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 2,54
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 2,54
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 2,54
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 2,57
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 2,55
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 2,57
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 2,66
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 18,25
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 3,93

Waarom Himalaya zout een wonder der natuur is

Misschien heb je het al gehoord dat veel mensen beweren dat roze Himalayazout gezonder is dan gewoon zout. Maar wat zijn de feiten over dit bijzondere natuurproduct? Wij bij Naturaplaza helpen je graag op weg en sommen hier de dingen op die je moet weten over Himalaya zout. Want wat maakt het nu beter dan andere zouten en wat zijn de vele toepassingen ervan voor gezondheidsvoordelen?

Een natuurlijk product uit het hoogste gebied op aarde

Zoals de naam al prijsgeeft komt Himalaya zout uit het gelijknamige gebied dat zich uitstrekt zich over Azië en loopt door China, Nepal, Myanmar, Pakistan, Bhutan, Afghanistan en India. De meeste mensen associëren de Himalaya met de Mount Everest, de hoogste piek op deze planeet.

Dat er ook zout is te vinden in deze prachtige bergstreek is voor veel mensen onbekend. Dit zout met een roze kleur is zeezout dat een paar honderden miljoenen jaren geleden gekristalliseerd is.

Dit zeezout dat zich diep in de Himalaya bevindt, was bedekt met lava, sneeuw en ijs. Hierdoor bleef het zout beschermd tegen hedendaagse vervuiling. Himalayazout is dus het zuiverste zout dat op aarde te vinden is. Het wordt nu met de hand gewonnen uit de bergen en is al een tijd beschikbaar op de markt.

Wat zijn de voordelen van Himalaya zout?

Himalayazout werd van nature gevormd uit stevige mineralen en elementen waaronder: sulfaat, magnesium, calcium, kalium, bicarbonaat, bromide, boraat, strontium en fluoride. Vanwege deze mineralen heeft roze himalayazout veel bijzondere eigenschappen.

Hoe gebruik je roze Himalaya zout?

Je kunt dit roze zout gewoon op dezelfde manier als keukenzout gebruiken. Als onderdeel van het koken, om maaltijden te kruiden en voedsel beter te bewaren.

Daarnaast worden harde blokken roze zout ook gebruikt als serveerschalen en snijplanken. Sommige mensen gebruiken roze Himalayazout in plaats van badzout. Het is ook mogelijk om lampen en kaarsenhouders van roze himalayazout te maken. Deze zijn ook te koop op Naturaplaza.

De unieke gezondheidsvoordelen van Himalaya zout

Omdat roze zout veel positieve eigenschappen heeft zetten wij ze hier voor jou op een rij zodat je weet waarom het een bijzonder natuurlijk product is.

Rijk mineraal gehalte

Zoals wij al eerder hebben beschreven bevat Himalaya zout erg veel verschillende mineralen bevat. Omdat roze zout vaak grotere kristallen heeft dan keukenzout, bevat het technisch gezien minder natrium per theelepel. Het heeft ook een zoutere smaak dan keukenzout, wat betekent dat een persoon minder zout in een portie kan gebruiken om dezelfde smaak te bereiken.

Een natuurlijke product

Himalaya zout is natuurlijker dan keukenzout. Tafelzout wordt meestal sterk geraffineerd en gemengd met antiklontermiddelen om klonteren te voorkomen, zoals natriumaluminosilicaat of magnesiumcarbonaat. Himalayazout is minder kunstmatig en het zout vana naturaplaza bevat geen additieven.

Wat tips voor het gebruik van roze Himalaya zout

Himalaya zout kan je voor elke maaltijd gebruiken. Je kunt het zelfs voor toetje gebruiken zoals koude desserts en sorbets. In warme gerechten is het echt een smaakmaker bij vlees en vis. Bekijk de recepten op onze site om een idee te krijgen van de veelzijdigheid van dit gezonde roze zout.

Meer dan alleen een ingrediënt

Himalaya zout is geschikt als middel om mee te koken. Het materiaal wordt ook gebruikt om platen mee te maken die kunnen dienan als snijplanken of serveerschalen. De dichte zoutblokken geleiden warmte ook op een goede manier en hebben een bijna perfecte warmteverdeling.

Het beste van alles is dat Himalayazout van nature antimicrobieel is, dus voor het opruimen hoeft je alleen maar snel te schrobben of te spoelen. Tot slot ziet de roze kleur er ook decoratief uit en ze vallen echt op als je eten op een speciale wijze wil presenteren.

Bestel je Himalaya zout producten bij Naturaplaza

Je bent nu goed op de hoogte van de vele positieve eigenschappen van Himalaya zout. Daarom is het goed om te weten dat wij bij Naturaplaza een grote verscheidenheid van roze zout producten hebben.

Van met de hand gemaakte zoutlampen die een unieke uitstraling hebben tot aan Himalaya zout dat je in de keuken kunt gebruiken. Wij verkopen zuiver kristalzout van HolyFlavors die ongeraffineerd is en wordt gewonnen uit het Himalaya gebergte.

Daarnaast bieden wij veel verschillende verpakkingen aan van 100 gram tot 1 kilogram of 25 kilogram.

Alleen bij Naturaplaza: de Himalayan zoutpijp

Bij Naturaplaza kun je de Himalayan saltpipe inhalator kopen. Deze pijp is vervulbaar met Himalaya zout en zorgt dat je luchtwegen goed gezuiverd zijn.

Naturaplaza is snel besteld en zo in huis

Naast Himalaya zout hebben wij een grote verscheidenheid aan natuurlijke producten. Bekijk onze site voor onze unieke aanbiedingen en deals die je nergens anders tegenkomt.