Himalayazout

Welkom op onze Himalayazout pagina. Hier vind je natuurlijk en zuiver Himalayazout van de hoogste kwaliteit. Het zout heeft een roze kleur en het is in feite zeezout dat een paar honderd miljoen jaar geleden is gekristalliseerd. Het zout is het zuiverste zout dat op aarde te vinden is en het wordt met de hand gewonnen uit de Himalaya bergen.

Tonen als Foto-tabel Lijst

12 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. Himalaya Halietzout Brokken wit 2-5 cm hoofdafbeelding
  Himalaya Halietzout Brokken wit 2-5 cm SKU: 30209-conf
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 2,55
 2. Himalaya Kristalzout Poeder roze Fijn 0.1-0.3 mm hoofdafbeelding
  Himalaya Kristalzout Poeder roze Fijn 0.1-0.3 mm SKU: 30067-conf
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 2,34
 3. Himalaya Kristalzout Poeder roze Fijn 0.3-0.5 mm hoofdafbeelding
  Himalaya Kristalzout Poeder roze Fijn 0.3-0.5 mm SKU: 30069-conf
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 2,34
 4. Himalaya Kristalzout Poeder roze Fijn 0.5-0.7 mm hoofdafbeelding
  Himalaya Kristalzout Poeder roze Fijn 0.5-0.7 mm SKU: 30070-conf
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 2,34
 5. Himalaya kristalzout roze Brokken 2-5 cm hoofdafbeelding
  Himalaya kristalzout roze Brokken 2-5 cm SKU: 30077-conf
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 2,54
 6. Himalaya Kristalzout roze Fijn 0.7-1.0 mm hoofdafbeelding
  Himalaya Kristalzout roze Fijn 0.7-1.0 mm SKU: 30071-conf
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 2,41
 7. Himalaya Kristalzout roze Granulaat 1-2 mm hoofdafbeelding
  Himalaya Kristalzout roze Granulaat 1-2 mm SKU: 30073-conf
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 2,37
 8. Himalaya Kristalzout roze Granulaat 2-5 mm hoofdafbeelding
  Himalaya Kristalzout roze Granulaat 2-5 mm SKU: 30075-conf
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 2,45
 9. Himalaya Kristalzout roze Granulaat 4-8 mm hoofdafbeelding
  Himalaya Kristalzout roze Granulaat 4-8 mm SKU: 30076-conf
  Waardering:
  100%
  Out Of Stock
 10. Himalaya Zoutlamp Model Obelisk 4 kg hoofdafbeelding
  Himalaya Zoutlamp Model Obelisk 4 kg SKU: 43560-conf
  Vanaf € 40,33
 11. Himalaya Zoutlamp Model zoutschaal 4 kg hoofdafbeelding
  Himalaya Zoutlamp Model zoutschaal 4 kg SKU: 43540-conf
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 20,10
 12. Theelicht Himalayazout grof geslagen 1.2-1.5 kg hoofdafbeelding
  Theelicht Himalayazout grof geslagen 1.2-1.5 kg SKU: 46350-conf
  Vanaf € 40,96
Tonen als Foto-tabel Lijst

12 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Waarom Himalaya zout een wonder der natuur is

Misschien heb je het al gehoord dat veel mensen beweren dat roze Himalayazout gezonder is dan gewoon zout. Maar wat zijn de feiten over dit bijzondere natuurproduct? Wij bij Naturaplaza helpen je graag op weg en sommen hier de dingen op die je moet weten over Himalaya zout. Want wat maakt het nu beter dan andere zouten en wat zijn de vele toepassingen ervan voor gezondheidsvoordelen?

Een natuurlijk product uit het hoogste gebied op aarde

Zoals de naam al prijsgeeft komt Himalaya zout uit het gelijknamige gebied dat zich uitstrekt zich over Azië en loopt door China, Nepal, Myanmar, Pakistan, Bhutan, Afghanistan en India. De meeste mensen associëren de Himalaya met de Mount Everest, de hoogste piek op deze planeet. Dat er ook zout is te vinden in deze prachtige bergstreek is voor veel mensen onbekend. Dit zout met een roze kleur is zeezout dat een paar honderden miljoenen jaren geleden gekristalliseerd is. Dit zeezout dat zich diep in de Himalaya bevindt, was bedekt met lava, sneeuw en ijs. Hierdoor bleef het zout beschermd tegen hedendaagse vervuiling. Himalayazout is dus het zuiverste zout dat op aarde te vinden is. Het wordt nu met de hand gewonnen uit de bergen en is al een tijd beschikbaar op de markt.

Wat zijn de voordelen van Himalaya zout?

Himalayazout werd van nature gevormd uit stevige mineralen en elementen waaronder: sulfaat, magnesium, calcium, kalium, bicarbonaat, bromide, boraat, strontium en fluoride. Vanwege deze mineralen heeft roze himalayazout veel bijzondere eigenschappen. Het is een product dat naast smaak ook veel unieke voedingsstoffen bevat met een heilzame werking.

Hoe gebruik je roze Himalaya zout?

Je kunt dit roze zout gewoon op dezelfde manier als keukenzout gebruiken. Als onderdeel van het koken, om maaltijden te kruiden en voedsel beter te bewaren. Daarnaast worden harde blokken roze zout ook gebruikt als serveerschalen en snijplanken. Sommige mensen gebruiken roze Himalayazout in plaats van badzout. Het is ook mogelijk om lampen en kaarsenhouders van roze himalayazout te maken. Deze zijn ook te koop op Naturaplaza.

De unieke gezondheidsvoordelen van Himalaya zout

Omdat roze zout veel positieve eigenschappen heeft zetten wij ze hier voor jou op een rij zodat je weet waarom het een bijzonder natuurlijk product is.

Rijk mineraal gehalte

Zoals wij al eerder hebben beschreven bevat Himalaya zout erg veel verschillende mineralen bevat. Omdat roze zout vaak grotere kristallen heeft dan keukenzout, bevat het technisch gezien minder natrium per theelepel. Het heeft ook een zoutere smaak dan keukenzout, wat betekent dat een persoon minder zout in een portie kan gebruiken om dezelfde smaak te bereiken.

Een natuurlijke product

Himalaya zout is natuurlijker dan keukenzout. Tafelzout wordt meestal sterk geraffineerd en gemengd met antiklontermiddelen om klonteren te voorkomen, zoals natriumaluminosilicaat of magnesiumcarbonaat. Himalayazout is minder kunstmatig en bevat meestal geen additieven.

Een hulpmiddel bij hydratatie

Het toevoegen van een snufje roze zout aan maaltijden of drankjes helpt het lichaam een optimale vochtbalans te bereiken en uitdroging te voorkomen. Himalaya zout is uitermate geschikt in deze functie.

En Himalaya zout doet meer

Er wordt gezegd dat roze zout het libido ondersteunt, de tekenen van veroudering vermindert en het lichaam beschermt tegen zware metalen. Het heeft een ondersteunende functie voor het opbouwen van een gezond lichaam en versterkt de botten. Voor het behouden van een lage bloeddruk kun je Himalaya zout ook prima gebruiken en het helpt de darmen om voedingsstoffen beter op te nemen waarmee het dus een uitstekende ingrediënt is om je dieet te ondersteunen.

Wat tips voor het gebruik van roze Himalaya zout

Himalaya zout kan je voor elke maaltijd gebruiken. Je kunt het zelfs voor toetje gebruiken zoals koude desserts en sorbets. In warme gerechten is het echt een smaakmaker bij vlees en vis. Bekijk de recepten op onze site om een idee te krijgen van de veelzijdigheid van dit gezonde roze zout.

Meer dan alleen een ingrediënt

Himalaya zout is geschikt als middel om mee te koken. Het materiaal wordt ook gebruikt om platen mee te maken die kunnen dienan als snijplanken of serveerschalen. De dichte zoutblokken geleiden warmte ook op een goede manier en hebben een bijna perfecte warmteverdeling. Het beste van alles is dat Himalayazout van nature antimicrobieel is, dus voor het opruimen hoeft je alleen maar snel te schrobben of te spoelen. Tot slot ziet de roze kleur er ook decoratief uit en ze vallen echt op als je eten op een speciale wijze wil presenteren.

Himalaya zout als een manier om je hygiëne een boost te geven

In bad is Himalaya zout ook prima te gebruiken. Zo kan je het in bad gooien voor een vefrissende werking. De geconcentreerde voedingsstoffen stimuleren de bloedsomloop en kalmeren pijnlijke spieren. Omdat het zout zo rijk is aan voedende en huidverversende mineralen, is baden met roze badzout een genezende en therapeutische ervaring voor lichaam en geest. Een zoutbad helpt gifstoffen te verwijderen, reinigt de huid diep en helpt het lichaam op natuurlijk wijze te reinigen. Voor het krachtigste detox-resultaat, maak je een zoutoplossing voor het bad met 1-2 pond zout uit de Himalaya opgelost in warm water.

Zuiver je woning door middel van Himalaya zout

De Himalaya zoutlampen worden gebruikt voor luchtzuivering omdat de warmte negatieve ionen activeert , die op hun beurt de positieve ionen in de lucht bestrijden tegen stof, pollen en andere schadelijke stoffen. Sommige kaarsen en lampen hebben zelfs een diffuserkopjes die essentiële oliën diffunderen met behulp van de warmte van de lamp.

Bestel je Himalaya zout producten bij Naturaplaza

Je bent nu goed op de hoogte van de vele positieve eigenschappen van Himalaya zout. Daarom is het goed om te weten dat wij bij Naturaplaza een grote verscheidenheid van roze zout producten hebben. Van met de hand gemaakte zoutlampen die een unieke uitstraling hebben tot aan Himalaya zout dat je in de keuken kunt gebruiken. Wij verkopen zuiver kristalzout van HolyFlavors die ongeraffineerd is en wordt gewonnen uit het Himalaya gebergte. Daarnaast bieden wij veel verschillende verpakkingen aan van 100 gram tot 1 kilogram of 25 kilogram.

Alleen bij Naturaplaza: de Himalayan zoutpijp

Bij Naturaplaza kun je de Himalayan saltpipe inhalator kopen. Deze pijp is vervulbaar met Himalaya zout en zorgt dat je luchtwegen goed gezuiverd zijn. Het kleine formaat is ideaal om mee te nemen en garandeert dat je altijd zuiverende roze zouten tot je beschikking hebt die je helpen bij het verminderen van ontstekingen en je stofwisseling weer op orde brengen.

Naturaplaza is snel besteld en zo in huis

Naast Himalaya zout hebben wij een grote verscheidenheid aan natuurlijke producten. Bekijk onze site voor onze unieke aanbiedingen en deals die je nergens anders tegenkomt.

Copyright © 2022 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.