Keltisch Zeezout

Keltisch zeezout is een zout dat is geoogst aan de zuidelijke Atlantische kust van Frankrijk. Het betreft een heerlijke zout van goede kwaliteit met een unieke smaak. Op deze pagina vind je diverse soorten van het Keltische zeezout wat wij in ons assortiment hebben.

... Lees meer
4 producten
Sorteer op
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 2,91
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 6,04
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 2,89
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 2,71

Wat is Keltisch zeezout?

Keltisch zeezout is zout geoogst aan de zuidelijke Atlantische kust van Frankrijk, net als het andere beroemde Franse zout, fleur de sel. De twee zouten zijn zo vergelijkbaar dat je zou kunnen zeggen dat Keltisch zeezout een bijproduct is van fleur de sel. Beide worden met de hand geoogst uit zoutpannen waarin zeewater wordt verdampt om zoutkristallen achter te laten. Bij Naturaplaza kun je beide soorten zee zout kopen van een goede kwaliteit.

Waarom is de zee zout?

Het water in de zee is zout en door dit te verdampen wordt zeezout verkregen. Het regenwater neemt afslijtsel van de bergen mee via beken en rivieren naar de zee. Ondertussen lossen de mineralen uit het afslijtsel van de bergen op in het water wat zorgt voor het zout in de zee.

De kracht van Keltisch zeezout zit in de kleur

Keltisch zeezout is ook bekend als sel gris, wat zich vertaalt naar grijs zeezout. De kleur is het resultaat van contact met klei op de bodem van de zoutpannen. Fleur de sel wordt alleen geoogst van het oppervlak van het verdampende water. Fleur de sel is wit. Wanneer fleur de sel wordt verstoord, zinkt het onder het oppervlak en wordt het Keltisch zeezout.

De winning van Keltisch zout

Keltisch zeezout wordt gewonnen met een methode vergelijkbaar met die voor het winnen van fleur de sel. Om de paar dagen gebruikt de persoon die het zout bewerkt een houten hark om het zout naar de zijkanten van een pan te trekken. Het zout blijft even drogen voordat het wordt afgevoerd voor verpakking.

De unieke smaak van Keltisch zeezout

Keltische zout heeft grote, vochtige kristallen met een merkbare crunch. De zilte tonen zijn intenser dan die van andere zeezouten. Dat maakt het tot een van de beste soorten zout om mee te koken. Je kunt Celtic zeezout ook gebruiken voor het inleggen van voedsel.

Voordelen ten opzichte van andere zoutsoorten

Keltisch zeezout biedt voordelen zoals het feit dat het minder natrium bevat dan andere zoutsoorten. Het lagere natrium gehalte komt doordat het is gemaakt van meer mineralen en minder onzuiverheden bevat wanneer je het vergelijkt met keukenzout. Keltisch zeezout bevat aanzienlijk meer ijzer en calcium dan keukenzout en is daarmee een perfect alternatief dat ook nog eens heerlijk is om mee te koken.

Nu dat je een beeld hebt van wat Keltisch of Celtic zeezout precies is gaan wij verder in op een aantal van de redenen waarom het gunstig is voor ons lichaam en welke voordelen het biedt voor onze gezondheid.

Het is rijk aan natrium

Zoals we al eerder hebben gezegd bevat Keltisch zout minder natrium dan keukenzout. Toch is de hoeveelheid prima. 

Waar kan je keltisch zeezout kopen?

Keltische zout kopen of ander zeezout kopen? Bij Naturaplaza is keltisch zeezout te koop! Je kunt bij ons zowel fijn als grof zout kopen van een premium kwaliteit. Bestel nu nog online en bekijk onze bijzondere aanbiedingen.