Schwabisch Rookzout 1-1.6 mm

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Schwabisch Rookzout 1-1.6 mm?… Lees hieronder verder...
Vanaf € 2,32
Op voorraad
SKU
30125-conf
+ -

Oorsprong en geschiedenis van Schwabisch rookzout

Ons Schwabisch rookzout wordt volgens eeuwenoude recepten geproduceerd in een klein rookhuisje aan de swabische Alp, in het hart van Brandenburg. Met veel liefde en ervaring wordt traditioneel geoogst zeezout, gedurende 6 tot 7 dagen gerookt bij een temperatuur tussen 15°C en 23°C. Zo ontstaat Schwabisch rookzout met een intense smaakbeleving.

Per rookcyclus mag maximaal 150 kg worden gerookt. Dit kan 2 tot 3 keer gedaan worden, daarna moet de volledige installatie worden ontmanteld en gereinigd, zodat alle afzettingen zoals teer en roet kunnen worden verwijderd en niet in het zout terecht komen. Dit is zeer belangrijk om te voorkomen dat deze deeltjes in het eindproduct worden aangetroffen.

Smaak en gebruik

Een mengsel van spar en beukenhout zorgt voor het intensieve rookaroma. Schwabisch gerookt zout harmonieert perfect met ei-gerechten, stoofschotels en typische Schwabische gerechten zoals linzen en worsten. Ons gerookt zout is een natuurproduct. Natuurlijke variaties in kleur, korrelgrootte en samenstelling zijn normaal en vormen geen kwaliteitsvermindering.

Premium Schwabisch Rookzout 1-1.6 mm

Schwabisch Rookzout 1-1.6 mm van Holyflavours is een product van premium kwaliteit. Het is tot stand gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

De door ons geselecteerde rookzouten komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

 
Copyright © 2022 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.