Zeezout

Hier vind je diverse soorten natuurlijke zeezouten om jouw gerechten optimaal op smaak te brengen. Zeezout is afkomstig uit de zee en wordt gewonnen met behulp van zogenaamde zoutbekkens. Het zeewater in zo'n ondiep bekken wordt beïnvloed door de zon en de wind, hierdoor blijft een laag zoutsediment over, die vervolgens door machines gedolven kan worden.

... Lees meer
16 producten
Foto-tabel Lijst
Sorteer op
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 3,82
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 4,62
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 2,35
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 4,98
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 3,55
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 5,54
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 4,82
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 5,54
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 4,12
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 2,66
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 5,57
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 2,66
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 2,52
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 2,31
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 2,31
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 2,31
per pagina

Zeezout: meer dan alleen lekker in het eten

Zeezout heeft therapeutische kwaliteiten die al eeuwen geleden ontdekt zijn. Als je zeezout voor in bad gebruikt is het een goede manier om tot rust te komen en je lichaam en geest goed te reinigen. Het is bekend dat zeezout therapie een effectieve behandeling is die helpt bij de verjonging van de cellen.

Zeezout wordt geprezen om zijn gezondheid bevorderende mineralen en een volledig natuurlijk oogstproces. Het toevoegen van een beetje zeezout aan het bad kan de bloedsomloop stimuleren en gewrichten helpen versoepelen. Bij artritis, rugpijn en pijnlijke, overbelaste benen en voeten is een bad ook een goede manier om bij te komen.

Wat is zeezout en hoe wordt het geproduceerd?

Een bad met zeezout reinigt het grootste orgaan van je het lichaam: je huid. Om de werking van het fijne zeezout te begrijpen is het goed om naar de productie daarvan te kijken. Badzoutkristallen worden geproduceerd door de natuurlijke verdamping van zeewater. Zout water wordt gevangen in ondiepe vijvers en mag verdampen door middel van de zon en de wind. Het productieproces duurt lang en varieert van één tot vijf jaar.

Een ongekende rijkdom aan mineralen

Enkele van de meest bevorderlijke mineralen in zeewater zijn magnesium, calcium, kalium, bromiden en natrium. Ze hebben allemaal een functie die je merkt als je een bad neemt. Magnesium bad ervaringen zijn positief omdat het de stressgevoeligheid vermindert en zorgt voor een goede vochtbalans.

Calcium zorgt ook voor een goede vochthuishouding en versterkt botten en nagels. Kalium geeft je lichaam energie en is een goed mineraal voor je lichaam na een intensieve training. Bromiden werken om spierstijfheid te verlichten en spieren te ontspannen. Natrium is tot slot belangrijk voor de lymfevloeistofbalans en ondersteunt zo het immuunsysteem.

Dode zeezout: de koningin onder de zouten

Sinds de oudheid hebben mensen de voordelen van zout uit de Dode Zee geprezen. Niet vanwege het gebruik bij het koken (daarvoor is het veel te bitter), maar vanwege de fantastische gezondheid en therapeutische eigenschappen.

Het gebruik ervan gaat terug tot het oude Egypte. En het schijnt zelfs zo te zijn dat koningin Cleopatra zich tot het uiterste heeft ingespannen om exclusief bewind over de Dode Zee te verkrijgen. Het zeezout zou bevorderlijk zijn voor haar schoonheid.

Dode zeezout werking

Dode Zeezout heeft tal van voordelen voor je huid. Met een zoutgehalte van 34,2% is de Dode Zee een van 's werelds zoutste wateren, alleen geëvenaard door hyperzoutige meren in Antarctica, Djibouti en de Kaspische Zee.

Het zout uit de Dode Zee bevat 10x meer mineralen dan normaal zeezout. Mineralen die kunnen helpen bij het reinigen, ontgiften en herstellen van een gezonde status-quo voor het lichaam, met name de huid en spieren. Deze mineralen zijn net zoals zeezout ook magnesium, calcium en kalium.

Verder heeft Dode Zeezout ook zink en zwavel. Zink helpt de huid te genezen en te verjongen, acne af te weren. Zwavel heeft krachtige genezende, schimmelwerende, antimicrobiële en antibacteriële eigenschappen.

Hoe werkt een therapie met zeezout?

Watertherapie is de combinatie van zeezouten en water en vormt de basis van vele krachtige therapeutische behandelingen. Er zijn talloze soorten watertherapie die ook worden gepraktiseerd in spa's en holistische centra en gezondheidsklinieken.

Bij sporttherapie worden ook zeezout baden gebruikt om patiënten te helpen herstellen van gewrichts- en spierblessures. Dermatologen bevelen zeezoutbaden aan voor patiënten met psoriasis, eczeem en andere droge huidaandoeningen. De reinigende eigenschappen van een zeezout bad zorgen ervoor dat poriën schoon worden en het lichaam ontgift.

Met dode zeezout psoriasis behandelen kan door een dode zeezout bad zijn reinigende werking te laten doen.

Zeezout gebruiken in je eigen badkamer

Mensen hebben niet altijd tijd of geld om een duur resort of spa te bezoeken. Gelukkig kan je makkelijk thuis genieten van verschillende therapieën waarbij je zeezout kunt gebruiken. Je kunt aan een lekker warm bad van tussen de 35 en 40 graden Celsius een kopje minerale badzoutkristallen toevoegen. Ga lekker liggen en ontspan. Drink veel water tijdens en na het baden. Dep de huid droog als u klaar bent en wikkel hem in een warme badjas. Je voelt je ontspannen en verjongd.

Reinig je huid met een goed scrub met zeezout

Een zoutscrub is ook een goede manier om zeezout te gebruiken. Breng een op zout gebaseerde scrub aan op een droge huid tijdens het douchen. Zorg ervoor dat je het hele lichaam masseert. De zouten zullen je huid exfoliëren waardoor de voedende essentiële oliën kunnen worden opgenomen.

Een heerlijk Detox- therapiebad

Voor een detoxbad gebruik kan je ook kopjes zeezout gebruiken. Een Detox helpt de ontgifting van je lichaam en is een ontspannende remedie die iedereen comfortabel thuis kan uitvoeren. Je huid wordt soms gezien als de derde nier omdat die veel gifstoffen uitscheidt door zweten.

Er wordt aangenomen dat de toepassing van zeewater ervoor zorgt dat magnesium en kalium in de bloedstroom worden getrokken terwijl gifstoffen actief worden geëlimineerd. En een mooi neveneffect van een heet bad is dat het een gemakkelijkere slaap bevordert en helpt om slapeloosheid te overwinnen.

Ervaar nu de unieke eigenschappen van zeezout

Zoals je nu hebt gelezen is zeezout een veelzijdig zoutvorm. Als het nu gaat om het kalmeren van pijnlijke gewrichten en spieren of het reinigen van je huid: Lekker en lang baden in zout water is een briljante manier om te ontspannen, tot rust te komen en je lichaam te verwennen.

Zeezout kopen

Bij Naturaplaza verkopen wij verschillende natuurlijk zeezout soorten van de hoge kwaliteit. Van fijn zeezout tot grof zout, wij hebben het allemaal. Bestel nu online en bekijk ook eens onze aanbiedingen.