Zoutlampen

Een zoutlamp, ook wel zoutsteen of zoutkristal lamp, genoemd, is een zoutkristallamp die gemaakt is van een ruw stuk zoutkristal uit de Himalaya. Vanwege de mooie zachte roze kleur geeft de lamp een warm licht af. een echte sfeermaker! Al onze zoutlampen worden standaard geleverd met elektriciteitskabel en lampje.

... Lees meer
7 producten
Sorteer op
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 12,98
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 4,49
€ 1,36
€ 9,95
€ 9,95
Levertijd wordt berekend...
€ 9,95
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 18,25

Wat is een zoutsteen lamp? Zoutlamp: natuurlijk licht in bange dagen

Een zoutsteen lamp, ook wel zoutlamp of zoutkristal lamp, genoemd, is een zoutkristallamp die gemaakt is van een ruw stuk zoutkristal uit de Himalaya. Een zout lamp is niet meer en niet minder dan een bijzondere lamp gemaakt van zoutkristal.

Zoutkristallen zijn prachtig om naar te kijken en vormen prachtige decoraties voor elk interieur. Het zoutkristaal is deels doorschijnen, waardoor de zout steen kan fungeren als natuurlijke dispenser van een lichtbron.

Himalaya zoutlamp werking

Himalayazout is meer dan alleen maar mooi om naar te kijken. In verpulverde vorm wordt het ook gebruikt als scrubzout en badzout voor de huid. Je vindt het zelfs in zoutmolens voor gerechten. Himalayazout heeft een erg rijke smaak en is erg zuiver.

Echte Himalaya zoutlamp kopen

Deze natuurlijke lampen reinigen de lucht, halen nare geurtjes weg en zuiveren bovendien. Het reinigen van lucht gebeurt door hygroscopie. Vervuilde watermoleculen uit de nabije omgeving worden aangetrokken en geabsorbeerd in het zoutkristal.

De stenen lamp werkt verbazingwekkend goed om stof, sigarettenrook en andere luchtverontreiniging mee te lijf te gaan. Zoute lucht help de luchtweg vrij te maken, dat ken je vast wel van een dagje aan het strand.

Werking zoutlamp tegen astma en allergie

Zoutkristallen zuiveren niet alleen straling, maar halen ook stof, huidschilfers van huisdieren en schimmels uit de binnenlucht. Zoals een neusspray met zoutoplossing helpt de luchtweg te zuiveren, zo helpen zoutlampen je directe woonomgeving te beschermen.

Verlichten hoesten en verkoudheid

Zoutlamp ervaringen wijzen uit dat ze het hoesten helpen verlichten, evenals bepaalde verkoudheidssymptomen. De negatieve ionen die door het zoutkristal vrijkomen, helpen mogelijkerwijs tegen bacteriën die in de lucht zijn verspreid.

Het zout stelt het lichaam ook nog eens in staat om lucht op een effectieve manier te filteren en zo te verhinderen dat vreemde (ongewenste) deeltjes de longen binnenkomen.

 

Een ontspannen sfeer creëren

Wist je dat witte zoutlampen als hulpmiddel worden gebruikt bij kleurentherapie (ook wel chromotherapie genoemd)? Zoutlampen produceren een heerlijk zacht licht, in tinten geel, rood en oranje.

De stenen helpen onder meer het bestrijden van stress en futloosheid. Ze helpen je je ontspannen te voelen. Er wordt weleens beweerd dat het licht van de lamp de fysieke, de emotionele en de spirituele energieën in zijn directe omgeving in evenwicht brengt.

Je nachtrust verbeteren

Als je overmatig wordt blootgesteld aan positieve ionen, raakt de zuurstof- en bloedtoevoer naar je hersenen verstoord, waardoor onregelmatige slaappatronen kunnen ontstaan. De negatieve ionen die een Himalaya zoutlamp uitstoot, helpen de balans in je lichaam en geest te herstellen. Last van slaaptekort of word je regelmatig wakker? Overweeg dan eens een zoutlamp.

Zoutlamp waar te koop?

Bij Naturaplaza natuurlijk! Het assortiment zoutlampen bij NaturaPlaza is lekker breed. Ben je op zoek naar een zoutstenen lamp in de vorm van een piramide? Een lamp in de vorm van een hart? Of juist een dolfijn lamp? Wij hebben wat je zoekt. Zoek niet verder.

Ons aanbod is erg groot en we hebben met regelmaat aanbiedingen waarin onze producten (sterk) worden afgeprijsd. Zo bespaar je veel geld met je aankopen. Hou onze website steeds goed in de gaten!

Bestel nu, morgen al in huis

Bestel je op onze webshop voor 23:59? Dan mag je je aankoop de volgende dag al bij je in huis verwachten. Ook kun je zelf een bezorgmoment uitkiezen waarop je je product wilt laten bezorgen. Als je voor minimaal 65 euro bestelt, rekenen we geen verzendkosten. Kijk dus naar hartenlust rond op de onze website: we hebben tal van producten om gezond te blijven.

Stel ons gerust een vraag

Heb je nog een vraag over de unieke eigenschappen van zoutstenen Himalaya lampen? Dan kun je met gerust hart contact opnemen met de klantenservice. De medewerkers van Naturaplaza staan je graag te vertellen en vertellen je alles over ons bijzondere aanbod producten. Ook kunnen we je vertellen over de ervaring van andere klanten met onze artikelen.