Zwarte Malabar peper India Biologisch

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Zwarte Malabar peper India Biologisch? Kijk hier verder…
Waardering:
95% of 100
Vanaf € 4,84
Op voorraad
SKU
30028-conf
+ -

Zwarte Malabar peper uit India en biologisch

Zwarte Malabar peper India biologisch wordt ook wel de ‘tijgerpeper’ genoemd. Deze peper is afkomstig van de Peperkust, doe zich langs de kust van de staat Kerala bevindt, in het zuid-westen van India. De peper groeit in de hooglanden van Malabar.

De peper wordt speciaal geteeld door boeren die zich in telersverenigingen verenigd hebben. Deze verenigingen bevinden zich vaak ver weg van de rest van de beschaving. Malabar staat bekend om zijn bijzonder rijke biodiversiteit. Het is de thuisbasis en broedplek voor Indiase olifanten en tijgers.

Zwarte Malabar peper India biologisch: de toepassingen

De zwarte Malabar peper uit Indian biologisch is een plant die op traditionele wijze wordt geoogst. Dat houdt in dat er per jaar maar een klein oogstvolume is. In de Malabar uit India zitten smaakstoffen als essentiële oliën. Deze smaakstoffen zorgen voor een smaaksensatie die die van andere pepers overtreft. De Malabar peper wordt geheel ambachtelijk en met de hand geplukt.

Hoe de Malabar peper te gebruiken

Het beste is het de tijgerpeper versgemalen te gebruiken. Op die manier geniet u volop van de unieke en intense smaak, die in de verte aan fruit doet denken. De tijgerpeper is ideaal te combineren met onder andere vlees en vis. Ook kunnen de zwarte peperbollen in gemalen vorm worden toegevoegd aan verschillende sauzen, plus stoofschotels.

Wist je dat er uit het zuidwesten van India nog twee andere pepers afkomstig zijn: dit zijn de Banasura en de Tellicherry. De Malabar peper is een bijzonder populaire peper die veel verkocht wordt. De naam is ook in de Indian Spice Board vastgelegd en beschermd op basis van de Indiase GIO-act.

Zwarte peperkorrels kopen

Zwarte peper kopen doe je bij Naturaplaza. Malabar peper heeft een matig scherpe smaak, die voor zo’n beetje alle gerechten gebruikt kan worden. Na het oogsten is de gedroogde peper nog drie jaar houdbaar, zolang hij donker en droog wordt bewaard. De bewaartermijn dien je wel in acht te nemen, omdat peper na verloop van tijd zijn aroma begint te verliezen

Bent u op zoek naar andere pepers uit India? In ons assortiment kunt u diverse pepers uit India vinden, zoals de Tellicherry Pepper of de Witte Peper Biologisch.

Premium Zwarte Malabar peper India Biologisch

Zwarte Malabar peper India Biologisch van HolyFlavours is een biologisch gecertificeerd product van premium kwaliteit. Je weet dankzij dit certificaat, dat wat je koopt, tot stand is gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

HolyFlavours staat voor producten, die gezond zijn en van de hoogste kwaliteit. De door ons geselecteerde (biologische) natuurproducten komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt.

Het BIO keurmerk staat voor 100% gecontroleerd biologisch en betrouwbaar. Deze ingrediënten zijn dus gegarandeerd vrij van allerlei toevoegingen als suikers, vetten en voldoen aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

 
Copyright © 2022 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.